Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:41 15 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. USR Constanţa strânge semnături pentru modificarea Constituției României (galerie foto)

ro

30 Mar, 2018 13:05 748 Marime text
La sediul Uniunii Salvați România – filiala județeană Constanța are loc astăzi o conferință de presă la care participă deputatul U.S.R. de Constanța - Stelian Ion, președintele filialei județene U.S.R. Constanța - Remus Negoi şi Florin Cocargeanu, membru al Biroului Judeţean al USR Constanţa. 
   
Cu această ocazie va fi detaliată inițiativa cetățenească de modificare a Constituției României – „FĂRĂ PENALI ÎN FUNCȚII PUBLICE” - demarată de Uniunea Salvați România, care a primit aviz pozitiv de la Consiliul Legislativ și a fost publicată în Monitorul Oficial.

“Nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării." - au precizat reprezentanţii USR Constanţa. 

UPDATE. 3

"După şase luni, listele vor fi depuse la primăriile localităţilor pentru verificare şi avizare. Invităm şi celelate partide să susţina această campanie iniţiată pentru proiectul privind modificarea Constituţiei României," FĂRĂ PENALI ÎN FUNCȚII PUBLICE”. După ce va ajunge în Parlament şi va fi votat de ambele camere, acest proiect de lege va fi supus unui referendum organizat de Guvernul României" - a mai precizat preşedintele USR, Remus Negoi. 

"Credem că la sfârşitul anului proiectul va ajunge în parlament. Sper să avem şi sprijinul celorlalţi colegi" a mai anunţat Stelian Ion


UPDATE. 2

Campania debutează oficial mâine la ora 11.00. USR Constanţa va ieşi mâine pe faleza Cazinoului unde va începe efectiv această campanie pentru strângerea de semnături. 

Cei care vor semna documentul vor da următoarele date: numele şi prenumele, domiciliul, seria şi numărul cărţii de identitate şi CNP. 

"Sperăm că cetăţenii vor avea încredere în ceea ce facem cu aceste semnături. Este o răspundere politică" a precizat Stelian Ion.

 

"Din experienţa campaniei elecorale suntem convinşi că cetăţenii nu vor avea o reţinere în semnarea acestei iniţiative. Formatul datelor adunate este cerut de lege" a menţionat preşedintele USR, Remus Negoi.


UPDATE: 1

Î​n cadrul conferinţei de presă de azi, preşedintele USR Remus Negoi a declarat că începând cu 1 aprilie în faţa Casei de Cultură din Constanţa va fi amplasat un cort pentru strângerea de semnături privind proiectul iniţiat de deputatul USR Stelian Ion.

Remus Negoi a precizat că targetul pentru Constanţa este de 20.000 - 25.000 de semnături. 

Campania pentru strângerea semnăturilor va dura şase luni, iar cortul USR va fi mutat din faţa Casei de Cultură şi în alte zone ale municipiului Constanţa. 

"Acest proiect trebuie să fie susţinut în mod direct de către cetăţeni" a declarat deputatul Stelian Ion

 

"Proiectul este al cetăţenilor României. Ideea este a USR şi este sprijinit de cetăţeni, el este, în primul rând, al cetăţenilor. Românii vor spune clar că nu îşi doresc penali în funcţii de conducere. Trebuie să adoptăm un model corect şi european. Sau să alegem ca în funcţii de conducere să se afle persoane urmarite penal. Cale de mijloc nu există. Trebuie să decidem ce fel de societate vrem să fim. Să strângem aceste semnături ca să dovedim că nu avem o ţară de hoţi. Considerăm că societatea noastră are o stare de nenormalitate. De aceea trebuie să o schimbăm. Interdicţiile se referă la situaţia în care există condamnaţi penal definitiv. Interdicţia va opera până la reabilitare, amnistie" a mai spus deputatul Stelian Ion. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii