Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:49 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Urmărirea penală va atrage suspendarea automată din partid Primarii din Constanța comentează inițiativa președintelui PSD, Victor Ponta

ro

15 Dec, 2014 12:36 2661 Marime text
ZIUA de Constanța a contactat câțiva primari din județul Constanța pentru a comenta, pe scurt, inițiativa președintelui PSD, Victor Ponta, care dorește suspendarea automată din partid a membrilor urmăriți penal. Dorința premierului pare că nu are mulți adepți, dar să-i lăsăm pe primari să-și exprime opiniile:  

„Dacă este urmărit penal astea înseamnă că încă beneficiează de prezumția de nevinovăție. Nu este omenește să ne antepronunțe. Cred că mai marii PSD în dorința lor de a reforma partidul ar trebui să ia în considerare implementarea unui cod de etică. Într-un cod de etică este de înțeles o astfel de precizare dar nu în statutul partidului. Pentru că s-a întâmplat ca demnitarii să demisioneze din partid cât timp au fost cercetați sau urmăriți penal. S-a creat o falsă psihoză din cauza acestei reforme a partidului și cu riscul de a mă repeta, consider că este mai imperios un cod de etică – unde să se precizeze acest lucru, decât o astfel de mențiune în statutul partidului“, a declarat edilul-șef al orașului Hârșova, Tudor Nădrag.

„Nimeni nu este fără de păcat așa cum ne-a explicat Mântuiorul în Scriptură“

„Nici nu mă gândesc la faptul că printre cei la care se referă această propunere se numără președintele Nicușor Constantinescu sau Radu Mazăre. Trebuie să lăsăm instanța să se pronunțe definitiv, să lăsămJustiția să își ducă la îndeplinire rolul. Nimeni nu poate să arunce primul cu piatra pentru că nimeni nu este fără de păcat așa cum ne-a explicat Mântuiorul în Scriptură“, a completat primarul. „Cine a făcut ceva, să răspundă în fața legii mai întâi. Avem legi clare iar Justiția trebuie să își urmeze cursul. Abia apoi putem să ne dăm noi cu părerea“, consider primarul comunei Cuza-Vodă Niculae Horneț.

„Orice persoană urmărită penal să demisioneze din partid pe perioada urmării penale“

„Mi s-ar părea corect ca orice persoană urmărită penal să demisioneze din partid pe perioada urmării penale. Dacă nu i se dovedește vionovăția, atunci se poate întoarce fără prbleme în partidul din care face parte. Este mai degrabă o chestiune de moralitate, decât de statut sau doctrină“, este de părere edilul-șef al municipiului Medgidia, Marian Iordache.

„PSD se bazează și s-a bazat mereu pe acești «baroni locali»“

„PDL  a avut această mențiune în statut de mult. Ar fi o souție pentru cei din PSD. De apt acum cred că încearcă să dea un răspuns public românilor care i-au sancționat la alegeri. Dar nu se va face o reformă doar prin acest lucru. Să nu uităm puțin la membrii lor de bază. Dacă partidele de centru dreapta se bazează pe oameni de afaceri, PSD se bazează și s-a bazat mereu pe acești «baroni locali», pe care ei i-au inventatși i-au promovat, pentru că ei sunt cei care le finanțează campaniile. Acești «baroni » sunt cei care conduc la nivel local. Când PSD nu va mai face mitinguri, atunci se va reforma. Nu poți să reformezi un partid învățat într-un ritm 25 de ani și să faci aceste amendamente și să spui că că l-ai reformat“ a declarat primarul comunei Poarta Albă, Vasile Delicoti.

„În condiţiile astea, nu ştiu dacă vom mai avea membri“

Întrebat ce crede despre reformarea partidului, respectiv despre noul statut al PSD, Gheorghe Frigioi, primarul comunei Crucea, a declarat: "Trebuie să gândim liberal şi să simţim social-democrat. În condiţiile astea, nu ştiu dacă vom mai avea membri, va fi un efectiv mai mult decât redus. Acest lucru (n.r. reforma) trebuie discutat cu cei de jos, cu membrii partidului, fiindcă partidul nu înseamnă doar conducerea. Am multe rezerve în ceea ce priveşte această reformă", a explicat Frigioi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii