Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:40 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 1 Animalul înoată acum înspre casă Uriașa broască țestoasă de la Acvariul din Constanța va fi eliberată la Mangalia (video)

ro

10 Sep, 2016 11:16 3689 Marime text
Broasca țestoasă uriașă, găsită în localitatea constănțeană Vadu, va fi eliberată în larg, la Mangalia, cu ajutorul Gărzii de Coastă.
 
Broasca de 41 de kilograme va fi eliberată la Mangalia, câteva mile în larg, dincolo de rezervația 2 Mai-Vama Veche. Țestoasă va fi lansată în zona unui curent de sud. Temperatura apei este de 22-23 grade.                         
                      
Directorul CMSN, Adrian Bîlbă spune că țestoasa fiind sălbatică, nu se putea adapta în Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța. Iar pentru faptul că vremea este încă frumoasă, o va elibera în larg, în speranța că va înota înapoi, spre locul de baștină. 
 
Țestoasa a avut ca și cămin Acvariul din Constanța.
 
UPDATE, ora 11.21

Broasca țestoasă a fost eliberată în mare.

„Am plasat țestoasa Caretta Caretta în apele teritoriale - Mangalia, la izobata de 43 de metri adâncime, și 6.5 mile în larg. Mulțumim conducerii gărzii de Coastă și conducerii Grupului de Nave Mangalia, a echipajului navei MAI 3057, în special domnului Chestor Principal Liviu - Marius Galoș. Un animal fericit, acum totul depinde de el. Noi ne-am făcut datoria si am adus-o în mediul ei natural. Vă mulțumim pentru suport și mesaje. #Delfinariu #Constanta #delfini #acvariuconstanta #planetariuconstanta #MicrorezervatieConstanta”, scrie directorul CMSN, Adrian Bîlbă, într-un comentariu la una dintre fotografiile cu broasca țestoasă de pe Facebook.



 
Citește și: O țestoasă uriașă a fost găsită pe plaja de la Vadu. Broasca a fost dusă la Acvariul din Constanța (video)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii