Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:09 14 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPU SMURD Constanța a primit un incubator neonatal de transport (video)

ro

07 Feb, 2018 12:28 867 Marime text
Unitatea de Primiri Urgențe (U.P.U.) SMURD Constanța are, de curând, în dotare, cu sprijinul OMV Petrom, un incubator neonatal de transport, absolut vital micilor pacienţi.   

OMV Petrom a sponsorizat Fundaţia pentru SMURD cu suma de 45.000 de euro pentru achiziționarea unui incubator neonatal necesar UPU SMURD Constanța. Echipamentul va fi folosit atat pentru misiunile din județul Constanţa cât şi din judeţele învecinate. Acesta este singurul incubator din zonă adecvat atât transportului cu elicopterul, cât şi cu ambulanțele SMURD. Aparatul este special conceput pentru nou-născuţii la termen şi copiii născuţi prematur, indiferent de greutate. Prima intervenție a avut loc pe 1 decembrie 2017 iar în prima lună de la primirea acestui incubator au avut loc 4 misiuni de salvare, potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean, Crina Kibedi.

"Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța îi este recunoscătoare companiei OMV Petrom, mai ales în condițiile în care Constanța nu mai avea un incubator de transport încă din 2015. Folosirea unui astfel de incubator crește semnificativ șansele de supraviețuire în cazurile grave iar  existența acestuia este imperios necesară având în vedere că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa este spital de nivel I A şi funcţionează ca Spital Regional pentru Regiunea 7 Sud-Est, iar Maternitatea este nivel III primind nou-născuţi şi din judeţele limitrofe", se mai arată în comunicat.

Sursă video: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii