Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:20 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Şeful Poliţiei Poarta Albă, încătuşat pentru luare de mită - ar fi pretins 600 de euro pentru a face scăpaţi doi hoţi (document)

ro

25 Jun, 2014 07:23 2805 Marime text
Şeful postului de poliţie din Poarta Albă a fost reţinut pentru 24 de ore în urma organizării unui flagrant. Dragoş Marian Fătu ar fi primit mită 600 de euro. Flagrantul a fost organizat de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa şi ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA). Se pare că flagrantul a fost organizat în urma unui denunţ. Poliţistul va fi prezentat astăzi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă. Vom reveni cu amănunte.

UPDATE

Conform declaraţiei semnate în martie 2013, poliţistul deţine o casă de 240 de metri pătraţi împreună cu soţia, construcţie proprie şi un autoturism marca Dacia cumpărat în anul 2004. De asemenea, Dragoş Fătu are două credite la Reiffheisen Bank, în valoare totatlă de 15.000 de euro, contractate în anii 2007 şi 2008, scadente în 2017, respectiv 2018. Poliţistul declară ca unică sursă de venit salariul primit de la IPJ Constanţa, în valoare de 25.000 anual.

UPDATE 2

Iată comunicatul DGA referitor la acţiunea de flagrant:

Marți, 24 iunie, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, au prins în flagrant un agent de poliţie din cadrul IPJ Constanţa, în timp ce primea suma de 2.700 lei de la C.A., în scopul propunerii unei soluţii favorabile în cadrul unui dosar penal în care denunţătorul, alături de C.V.M., sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.
În fapt, în luna februarie 2013, C.A. împreună cu C.V.M. au sustras o sumă de bani şi alte bunuri dintr-un Oficiu Poştal. Ca urmare, li s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.
Iniţial, agentul de poliție a pretins o sumă de bani drept mită pentru a propune o soluţie favorabilă în dosarul penal în care cei doi erau cercetaţi. Întrucât poliţistul a considerat că suma de 200 de euro primită inițial este insuficientă, acesta a mai pretins şi alte sume de bani, în acelaşi scop, fapt pentru care cele două persoane cercetate i-au remis, în timp, suma totală de 1.200 de euro.
La data de 20.06.2014, C.A. a sesizat Direcţia Generală Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa cu privire la faptul că agentul de poliţie le-a pretins suma de 600 de euro, în scopul enunţat mai sus.
Ca urmare, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa şi sub coordonarea procurorului desemnat a fost organizată acţiunea de prindere în flagrant, cu această ocazie polițistul fiind surprins în timp ce primea suma de 2.700 lei de la denunţător.
Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa a dispus începerea urmăririi penale, faţă de cel în cauză efectuându-se cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, faptă prev. şi ped. de art. 289 Cod penal, rap. la art. 6 şi 7 din Legea nr. 78/2000.
Faţă de agentul de poliție s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii