Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:57 03 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Românul suspect de infectare cu virusul mortal a fost în Vama Veche Suspiciune de Ebola în România!

ro

10 Aug, 2014 13:50 2383 Marime text
A apărut prima suspiciune de infecţie cu virusul Ebola în România, transmite România Tv. Conform sursei citate, un bărbat în vârstă de 51 de ani, din Ploieşti, care lucrează de mai mulţi ani în Nigeria şi care se întorsese de acolo, în ţară, acum câteva zile a fost spitalizat la Institutul "Matei Balş" din Capitală.

El s-ar fi simţit rău, azi, de dimineaţă şi s-a prezentat la Urgenţe, la Ploieşti. Medicii de aici l-au trimis imediat la clinica bucureşteană, singura care ar putea trata cazuri atât de grave. Aici, bărbatul este suspus unei serii de investigaţii.

UPDATE, ora 18.42

Potrivit Ziare.com, viața pacientului este însă pusă în pericol de boala pe care o are, dar nu de Ebola.

Nu ar fi vorba nici despre malarie, a mai afirmat A. Streinu Cercel, menționând viața pacientului este pusă în pericol de două boli succesive, deși care nu se știu amănunte întrucât bărbatul nu a fost de acord ca autoritățile să dea date despre acestea.

Rezultatele analizelor vor fi cunoscute luni, a afirmat Streinu Cercel, care a adăugat că nu mai este nevoie să fie trimse probe la Hamburg.

UPDATE, ora 18.37

Posibilitatea unei infecții cu Ebola în România se infirmă în proporție de 99%. Declarația a fost făcută astăzi de managerul Institutului de Boli Infecțioase “Matei Balș”, prof.dr. Adrian Streinu Cercel, scrie știripesurse.ro.

UPDATE, ora 16.32

Potrivit Mediafax, şi persoanele cu care a intrat în contact cu bărbatul vor fi supuse unei anchete epidemiologice. De asemenea, potrivit aceleiași surse, locuinţa din Ploieşti a bărbatului suspect de Ebola a fost dezinfectată, iar soţia şi fiul acestuia, în vârstă de 15 ani, se află în carantină la domiciliu până în momentul în care analizele complete de laborator îi vor ajuta pe medici să pună un diagnostic.

UPDATE, ora 16.10

Bărbatul a fost transferat, astăzi, de la Spitalul Judeţean din Ploieşti la Institutul Naţional ”Matei Balş” din Bucureşti.

Bărbatul s-a întors din Nigeria pe data de 25 iulie şi a fost inițial internat la Ploieşti cu diaree şi scaune hemoragice, scrie expresmagazin.

Bărbatul a lucrat în Nigeria pe o platformă. Diagnosticul urmează fie confirmat în 72 de ore, el va fi dat de medicii din Frankfurt, Germania. Familia bărbatului a fost complet izolată, mai notează expresmagazin.

Potrivit sursei citate, bărbatul suspect de Ebola le-a spus, astăzi medicilor din Ploieşti că, după întoarcerea din Nigeria, a fost în vacanţă la Vama Veche şi că a început să se simtă rău în urmă cu trei zile.

Update, ora 16.00

Bărbatul ar fi fost la mare, în Vama Veche, acum câteva zile. Familia lui din Ploieşti a fost, deja izolată.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii