Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:29 21 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Percheziţii la președintele Camerei Executorilor Judecătorești de pe lângă Curtea de Apel București

ro

20 Apr, 2015 07:43 1247 Marime text
La această oră, Poliția Română efectuează 15 percheziții domiciliare, pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov şi Ialomiţa, la persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni de evaziune fiscală.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin comiterea de infracțiuni este estimat la 3 milioane de euro.

La data de 20 aprilie, peste 70 de polițiști, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, efectuează 15 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov şi Ialomiţa pentru destructurarea unei reţele infracţionale specializate în săvârşirea de infracţiuni de evaziune fiscală.

Potrivit România TV, în cauză au loc descinderi la biroul condus de președintele Camerei Executorilor Judecătorești de pe lângă Curtea de Apel București  .

De asemenea, vor fi puse în aplicare şi 8 mandate de aducere emise pe numele persoanelor bănuite de comiterea de infracțiuni, urmând ca, cei în cauză să fie conduși la sediul Poliției, pentru audieri și dispunerea măsurilor procedurale ce se impun.

Activitățile sunt efectuate într-o cauză penală ce vizează activitatea infracțională a lucrătorilor unui birou de executor judecătoresc şi a reprezentanților a 10 de societăţi comerciale, ce sunt bănuiți de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală, săvârșită prin sustragerea de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat, prin evidenţierea unor operaţiuni comerciale fictive.

Prin comiterea de infracțiuni, în perioada 2011-2014, bugetul consolidat al statului ar fi  fost prejudiciat cu aproximativ 3 milioane de euro.

UPDATE, ora 08.59

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că în acest dosar ar fi vizaţi executorii judecătoreşti Dorina Gonţ şi Lucian Gonţ, astfel că au loc percheziţii la biroul acestora din Capitală, dar şi la locuinţa lor, potrivit ziare.com.

Dorina Gonţ este şi preşedinta Camerei Executorilor Judecătoreşti de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

În dosar ar fi vizat şi omul de afaceri Ciprian Nistor, care ar controla firme offshore în conturile cărora ar fi fost viraţi banii din evaziune fiscală, arată sursele citate.

Reprezentanţii Uniunii Naționale a Executorilor Judecătorești transmit că își oferă sprijinul organelor competente în vederea clarificării oricăror aspecte necesare în vederea finalizării demersurilor legale corespunzătoare.

Ti-a placut articolul?

Comentarii