Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:35 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Nicuşor Constantinescu cere recuzarea procurorului Andrei Bodean. Iată în ce dosar (document)

ro

02 Feb, 2015 13:55 2999 Marime text
"Referitor la dosarul penal nr 200/P/2014, în ceea ce îl priveşte pe domnul procuror Andrei Bodean în privinţa dosarului mai sus menţionat, apreciind că în privinţa acestuia este incident un caz de incompatibilitate, în sensul că există o suspiciune rezonabilă că imparţialitatea acestuia este afectată.
 
În susţinerea prezenţei cereri de recuzare, va solicităm să aveţi în vedere că am promovat o plângere penală împotriva procurorului Andrei Bodean, şi împotriva mai multor persoane din cadrul DNA – Secţia de combatere a corupţiei sub aspectul săvârşirii de către aceştia a infracţiunilor de purtare abuzivă, prevăzută de art 250 alineat 3 c.penal şi abuz în serviciu prevăzută de art 246 cod penal, plângere care a fost înaintată spre competenţă soluţionare către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fiind înregistrată sub numărul de dosar 60/p/2014.

Reţinând existenţa stării conflictuale, de altfel declarată prin promovarae unui demers penal, existente între subsemnatul şi procurorul care soluţionează prezenţa cauza, apreciem că există o suspiciune rezonabilă cu privire la imparţialitatea procurorului.
Totodată, apreciem că imparţialitatea procurorului este cu atât mai mult pusă sub semnul îndoielii, prin prisma modalităţii în care a procedat la desfăşurarea anchetelor penale în dosarele instrumentate în privinţa subsemnatului, inclusiv prin modalitatea în care a procedat la punerea în executare a mandatului de aducere emis pe numele subsemnatului pentru dată de 15.01.2014, pe de o parte, precum şi împrejurarea că în mod cu totul surprinzător acest procuror este cel care anchetează toate dosarele împotriva subsemnatului, dosare instrumentate de către DNA – ST Constanţa", se arată într-un comunicat de presă semnat de Nicuşor Constantinescu şi remis redacţiei cotidianului ZIUA de Constanţa.

Comunicatul integral poate fi citit în secţiunea Documente. 

UPDATE   

Conform unor surse bine informate, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie ar lucra la al cincilea dosar pe numele lui Nicuşor Constantinescu. Potrivit surselor noastre, cauza ar fi instrumentată de procurorul Andrei Bodean, iar şeful al CJC ar fi cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, pentru efectuarea unor plăţi către diverse asociaţii sportive şi culturale.

Cererea privind recuzarea procurorului Bodean va fi trimisă spre soluţionare procurorului şef al DNA Constanta, Sorin Constantinescu. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii