Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:12 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Voiculescu a primit 10 ani de închisoare cu condamnare Lista condamnaţilor în dosarul Dan Voiculescu

ro

08 Aug, 2014 14:43 2585 Marime text
Decizia definitivă în dosarul ICA al fondatorului PC Dan Voiculescu va fi dată astăzi la ora 14.00, scrie ştiripesurse.ro. Decizia va fi anunţată într-o şedinţă publică a Curţii de Apel Bucureşti.

UPDATE, ora 19.23

Dan Voiculescu a ajuns la Penitenciarul Rahova. Acesta va trece printr-o perioadă de carantină. În acest interval, omul de afaceri va fi supus unor ivestigaţii medicale, printre care şi un examen psihologic.

UPDATE, ora 18.45

Dan Voiculescu pleacă în aceste momente de la sediul Poliţiei Ilfov. Acesta va fi condus la penitenciar. Va sta la Penitenciarul Rahova 21 de zile de carantină. Omul de afaceri va fi supus mai mult investigaţii medicale.

UPDATE, ora 18.11

Potrivit Realitatea TV, mandatele de executare au ajuns la Poliţie.

UPDATE, ora 16.43

Gheorghe Meicinicopschi, condamnat la opt ani de închisoare cu executare în dosarul ICA s-a predat la sediul Poliţiei Ilfov. Acesta a declarat că nu este vinovat şi că a fost prins în războiul altcuiva.

UPDATE, ora 16.03

Dan Voiculescu s-a predat la sediul Inspectoratului de Poliţie Ilfov. În aceste momente, omul de afaceri aşteaptă întocmirea actelor, iar ulterior va fi transportat la Penitenciarul Rahova.

UPDATE, ora 14.56

Instanta a dispus confiscarea a câte 2,9 milioane de lei de la Camelia si Corina Voiculescu, fiicele mogulului, reprezentand contravaloarea donatiilor in actiuni ale ICA facute de Dan Voiculescu. Totodata, lui Voiculescu i se confisca un teren si un imobil in Baneasa, scrie HotNews.

Instanta a dispus şi confiscarea terenului de 29.000 de metri patrati. Acesta se află pe strada Garlei. Atât terenul, cât şi constructiile aferente trec in patrimoniul statului, în vederea recuperării prejudiciului.

De asemenea, s-a dispus confiscarea imobilului din şoseau Bucuresti - Ploiesti plus constructiile aferente, notează HotNews.

Potrivit sursei citate, instanta a decis, de asemenea, confiscarea sumelor reprezetand chirii incasate de Dan Voiculescu si fiicele sale, ca actionari la Grivco, de la Romtelecom. Apartamentul din Kiseleff ramane sub sechestru.

Instanta a dispus instituirea de sechestru asigurator in valoare de 3,5 milioane de dolari asupra bunurilor si conturilor lui Dan Voiculescu si a firmelor la care el este actionar. Acestea sunt indisponibilizate in vederea confiscarii speciale.


UPDATE, ora 14.43

Potrivit HotNews, condamnări au mai primit următorii: Dan Voiculescu - zece ani de inchisoare cu executare; Popa Corneliu a fost condamnat la 8 ani de inchisoare; Sandu Jean Catalin a fost condamnat la 6 ani de inchisoare; Gheorghe Mencinicopschi a primit 8 ani de inchisoare; Sorin Pantis a fost condamnat la 7 ani de inchisoare; Nicolae Savulescu, 6 ani de inchisoare; Gheorghe Sin, 4 ani de inchisoare cu suspendare, perioada de supraveghere 6 ani; Constantin Baciu, 4 ani de inchisoare cu suspendare, perioada de supraveghere 6 ani; Petre Alexandru, 3 ani de inchisoare cu suspendare, perioada de supraveghere 4 ani; Marinescu Grigore, 3 ani de inchisoare cu suspendare, perioada de supraveghere 4 ani; Flavius Adrian Pop, 5 ani cu executare; Vica Ene, 3 ani de inchisoare cu suspendare, perioada de supraveghere 4 ani

UPDATE, 14.37

Fostul ministru, Sorin Pantiş, a primit 7 ani de închisoare cu executare, iar Gheorghe Mencinicopschi, fost şef al ICA, a primit 8 ani cu executare.

UPDATE, 14.33

Dan Voiculescu a aflat seninţa de la televizor. Acesta se află la sediul Grivco, potrivit România Tv. Menţionăm că în cazul terenului pe care este construit sediul Grivco, teren în suprafaţă de 3,6 hectare, experţii DNA au constatat că s-ar fi plătit un preţ mult mai mic decât cel real.

UPDATE, 14.26

Magistraţii Curţii de Apel au anunţat verdictul. Potrivit România Tv, Voiculescu a primit 10 ani de închisoare cu executare, primind pedeapsa maximă pentru spălare de bani.

UPDATE, ora 10.34

Dan Voiculescu a efectuat astăzi ultima vizită la IPJ Ilfov înainte de aflarea sentinţei în Dosarul ICA.

Fondatorul PC le-a spus jurnaliştilor că el poate să-şi ducă viaţa cu demnitate şi în penitenicar, mărturisind că este mai bine să pui răul înainte.

Cu privire la decizia Curţii de Apel Bucureşti, care urmează să fie comunicată astăzi, Voiculescu a spus: "Verdictul va fi de natură să mă roage să merg nu ştiu unde sau să nu fie".

Voiculescu a mărturisit că va merge mai întâi la birou şi apoi acasă şi va aştepta verdictul.

Precizăm că la sediul IPJ Ilfov, Dan Voiculescu s-a prezentat într-un alt dosar privind şantajarea unor oameni de afaceri.

"Ceea ce mă doare este faptul că 12 oameni nevinovaţi suferă, oameni extraordinari... care au ajuns în această situaţie datorită mie... Mă doare că familia suferă. Fără să vreau poduc rău în jurul meu. Şi asta mă doare că suferă oameni nevinovaţi în jurul meu. Problema nu este legată de mine. Aşa cum v-am mai spus mi-am asumat o luptă cu demnitate, onoare şi curaj. Nu este uşor să lupţi cu preşedintele statului tău", a mai spus Voiculescu.

Cât priveşte eventuala condamnare a sa, fondatorul PC a menţionat: "Probabil că voi fi mai însingurat. Oricum eram un tip însingurat... nu eram monden. Probabil o să fiu şi mai puţin monden după... Este bine să pui răul înainte".

Voiculescu a mai declarat că "dacă vor pot să confişte acţiunile ICA, să le confişte, nicio problemă!".

Fondatorul PC susţine că nu crede că pot fi mai rele condiţiile din penitenciar decât cele în care a trăit alături de familie până la vârsta de 34 de ani. Acesta a mărturisit că a locuit într-un apartament de 24 de metri pătraţi, cu o sufragerie de 8 metri pătraţi şi cu toaleta în curte.

UPDATE, 09.40

Dan Voiculescu, aflat sub control judiciar înainte de pronunţarea de astăzi de la Curtea de Apel în Dosarul ICA, a luat o decizei ad-hoc, schimbându-şi domiciliul în acte.

Potrivit surselor citate de B 1 Tv, îngrijorat de accelerarea procesului, Dan Voiculescu şi-ar fi făcut mutaţia de domiciliu în Năvodari.

Amintim că în prima instanţă, Voiculescu a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare pentru spalare de bani şi folosirea de mijloace necuvenite în formă continuată.








Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii