Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:12 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Imagini de la eveniment. Intervenție de urgență pe o plajă din Constanța. Un tânăr s-a înecat în mare. Victima ar fi cadru militar (galerie foto-video)

ro

15 May, 2018 17:35 10888 Marime text
Cadrele medicale de la Serviciul de Ambulanță Județean Constanța au fost solicitate în această după amiază să intervină pe o plajă din Constanța. 

Din primele informații un bărbat a fost scos inconștient din mare. 

Potrivit SAJ Constanța, victima, este în stop cardio-respirator și este resuscitată de cadrele medicale. 

Victima, în vârstă de 25 de ani a fost găsită în dreptul Cartierului Consilierilor din Constanța. 

Un tânăr care se afla pe mare și făcea Kite în acel moment a venit în ajutorul victimei și a scos-o la mal. 

”Am venit împreună cu un prieten cu care am făcut o sesiune de kite astăzi și l-am scos din apă când încă mai mișca dar, nu știm ce șanse va avea” - a declarat tânărul. 


Acesta a precizat că i-a acordat primul ajutor până la sosirea Ambulanței. 

”În mod sigur nu era pregătit. Marea trebuie respectată. Poate  să fie un prieten în vacanmță sau un dușman dacă nu știi să o respecți. Nu era pregătit. S-a speriat când a ajuns în ap, s-a agitat și mai tare. De asemenea, prietenul său de pe mal s-a agitat și el, lucru care l-a panicat și mai tare pe tânărul din apă care în loc să se lase dus de curenți către mal a dat din mâini până când s-a dus la fund. Am sărit în apă și l-am apucat de păr și l-am adus la suprafață” - a declarat tânărul care a scos victima din apă. 
 

UPDATE

Din păcate, cu toate eforturile depuse de cadrele medica,e victima a fost declarată decedată. 

Din primele cercetări se pare că este vorba despre un cadru militar. Polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție se află la fața locului. 


Victima este din Pitești, județul Argeș. 

UPDATE: Oficial de la Forțele Navale Române

Sublocotenentul Cătălin-Gabriel POHACE, în vârstă de 24 de ani,, de la Batalionul 307 Infanterie Marină, a decedat în garnizoana Constanța, în timp ce se afla în afara programului orar al unității, informează Forțele Navale Române. 

Aflat pe o plajă din municipiul Constanța, în timpul liber, militarului i s-a făcut rău după ce a intrat în apa mării. Un echipaj  SMURD, solicitat prin serviciul 112, i-a acordat ajutorul medical de urgență la fața locului și a efectuat manevre de resuscitare timp de aproape o oră însă, cu tote eforturile depuse, ofițerul a decedat.

În cauză a fost sesizat Parchetul militar, iar o comisie de cercetare, numită de comandantul unității, verifică împrejurările în care s-a produs tragicul eveniment. 

Militarul era absolvent al Academiei Forțelor Terestre, promoția 2017 și era necăsătorit. 

Conducerea Ministerului Apărării Naționale transmite condoleanțe familiei îndoliate.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii