Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:13 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unul dintre suspecții care a agresat un jandarm la protestul din 10 august a fost reținut

ro

04 Oct, 2018 17:13 1497 Marime text
În continuarea comunicărilor publice privind cauza având ca obiect infracţiunile de ultraj (agresiune asupra a doi lucrători de jandarmerie), nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor (sustragerea unei arme) şi tulburarea ordinii şi liniştii publice înregistrată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, aducem la cunoştinţa opiniei publice următoarele :

În ziua de 04.10.2018, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul T.C.F. pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, în data de 10 august 2018, inculpatul T.C.F., în timp ce se afla în Piaţa Victoriei din Bucureşti, sector 1, în timpul unui manifestaţii publice, alături de numeroase alte persoane, a agresat un subofiţer de jandarmi aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, aplicându-i mai multe lovituri cu piciorul.

Totodată, prin acţiunile violente comise asupra persoanei vătămate, inculpatul a tulburat ordinea şi liniştea publică, creând un puternic sentiment de teamă numeroaselor persoane prezente la manifestaţia de protest.

De asemenea, faţă de inculpat s-a dispus luarea măsurii reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca acesta să fie prezentat, în cursul zilei de astăzi, judecătorului de drepturi şi libertăţi cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive.

”Menţionăm faptul că în cauză se efectuează urmărirea penală şi faţă de alţi şase inculpaţi, trei dintre aceştia aflându-se în arest preventiv, doi în arest la domiciliu şi unul sub control judiciar. 

Totodată, precizăm că măsurile preventive pot fi dispuse doar în condiţiile prevăzute de Codul de procedură penală, nu ca urmare a poziţiilor exprimate în spaţiul public cu privire la cauză.

Facem menţiunea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie” - au transmis procurorii. 

Sursa foto: Facebook/Jandarmeria Română
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii