Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:37 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unul dintre militarii români răniți în Afganistan, transportat în Germania. În ce stare sunt ceilalți militari

ro

01 May, 2018 16:55 3304 Marime text
Plutonierul major Ionescu Marius Valentin, rănit în Afganistan împreună cu alți șapte colegi, a fost transportat astăzi, 1 mai, la Centrul Medical Regional din Landstuhl, Germania, pentru investigații medicale suplimentare și tratament de specialitate, starea lui de sănătate fiind stabilă, transmite MApN. 

Valentin Ionescu a suferit răni la membrul superior drept, fiind internat, initial, la spitalul militar din Kandahar.

Potrivit MApN, ceilalti șapte militari din Batalionul 30 Protecţia Forţei "Vulturii Carpaţilor", răniți și ei în incidentul produs luni, 30 aprilie, au fost externați, s-au întors în campusul batalionului românesc, unde rămân sub supravegherea echipei medicale a detașamentului.
                                               
Cei opt militari din Batalionul 30 Protecţia Forţei "Vulturii Carpaţilor" din Câmpulung Muscel au fost răniți luni, 30 aprilie, în Afganistan, în jurul orei 9.00, ora României, în timpul unei misiuni în zona de responsabilitate, fiind ținta unui autovehicul capcană (VBIED - Vehicle-Borne Improvised Explosive Device).

Militarii din Câmpulung Muscel execută o misiune în Afganistan în perioada februarie – august 2018. Misiunile sunt, în principal, de  asigurare a protecţiei forţei din Baza Aeriană Militară Kandahar şi de instruire, consiliere şi asistenţă a Forţelor Naţionale Afgane. Unitatea militară din Câmpulung Muscel a mai executat misiuni în Kosovo (în anii 2005 şi 2007) şi Afganistan (în anul 2008).

În anul 2018, Armata României participă la misiunea NATO Resolute Support din Afganistan cu 625 de militari, alţi aproximativ 300 fiind desfăşuraţi în operaţii sub comandă/mandat NATO, UE, ONU şi OSCE în alte regiuni.

În timpul misiunilor externe, 29 de militari şi-au pierdut viaţa şi alţi peste 185 au fost răniţi.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii