Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:32 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unul din muncitorii raniti in explozie a decedat

ro

18 Dec, 2008 15:23 887 Marime text

Unul dintre cei doi muncitori răniţi aseară, în urma unei explozii produse la o centrală termică din incinta unei reprezentanţe auto aflate în amenajare, din municipiul Constanţa, a decedat la spital. Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Constanţa au declarat pentru ziariştii de la Agerpres că, pentru Constantin Dănilă, de 34 de ani, medicii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa.

Colegul său care a fost rănit ieri seară, Nicu Gabriel Ghiorăscu, de aceeaşi vârstă, este internat cu diferite fracturi, fiind în afara oricărui pericol. Cei doi bărbaţi erau salariaţii societăţii constănţene A&G Roterm, firmă angajată să monteze o centrală termică la reprezentanţa Skoda din Constanţa. Potrivit sursei citate, directorul adjunct al ITM Constanţa, Marian Becheanu a declarat că,  în timp ce muncitorii instalau centrala, uşa unui cazan a acesteia a explodat, lovindu-l puternic pe Dănilă.

"Nu se cunoaşte încă din ce cauză s-a produs explozia. Societatea care monta centrala este autorizată ISCIR, cazanul care a explodat provine de la o firmă serioasă, are certificat de garanţie", a afirmat Becheanu. Verificările în acest caz sunt efectuate de Inspectoratul Teritorial de Muncă, poliţie, procuratură şi de Inspecţia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat (ISCIR).

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii