Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:30 30 11 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unitatea 1 CNE Cernavodă va fi resincronizată la Sistemul Energetic Naţional mâine

ro

04 May, 2017 18:52 1263 Marime text
SN Nuclearelectrica SA („SNN”) anunţă că Unitatea 1 CNE Cernavodă va fi resincronizată la Sistemul Energetic Naţional în data de 5 mai, ora 7.00, conform programului de oprire controlată.
 
Unitatea 1 a fost deconectată în mod controlat de la SEN pe 2 mai, ora 1.00, pentru efectuarea unor lucrări de mentenanţă, care, potrivit procedurilor centralei, se pot realiza numai cu reactorul în stare oprită. În perioada opririi controlate, au fost înlocuite componente aferente instalaţiilor Unităţii 1, în conformitate cu graficul de activităţi programate.
 
Lucrările au fost efectuate în condiţii de siguranţă pentru personalul centralei, public şi mediul înconjurător, conform procedurilor aprobate utilizate la CNE Cernavodă.
 
Perioada deconectării controlate a Unităţii 1 de la SEN a fost corelată atât cu necesitatea realizării activităţilor programate de mententanta a instalaţiilor, cât şi cu intrarea în oprire planificată a Unităţii 2 CNE Cernavodă începând cu 6 mai, pentru o perioada estimată de 30 de zile.
 

 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii