Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:38 24 05 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 2. Unioniştii au vorbit cu liderii politici Traian Băsescu propune înfiinţarea Ministerului Reunificării

ro

23 Oct, 2016 14:38 1175 Marime text
Tinerii care militează pentru unirea Basarabiei cu România aşteaptă astăzi asumarea de către partide a unirii ca proiect de ţară, liderul lor, George Simion, anunţând „adunare generală" pentru ora 16.00. Peste 100 de persoane au rămas pe timpul nopţii în corturile instalate lângă fântâna de la Universitate.

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Traian Băsescu, a propus, astăzi, înfiinţarea Ministerului Reunificării, precizând că susţine în totalitate unirea.

„Trebuie vorbit, trebuie creat un minister al Reunificării pentru că aici drumul este bătătorit, a făcut-o Germania în condiţiile existenţei actului final de la Helsinki şi exact după prevederile finale ale actului de la Helsinki. Cum la fel, tot după actul final de la Helsinki s-a despărţit Cehoslovacia. Tot în baza aceluiaşi articol 1care dă drept popoarelor să stabilească pin referendum sau prin vot în Parlament modul cum îşi vor duce viaţa în continuare. (...) România are doar de câştigat de pe urma reunificării din punct de vedere al populaţiei, al teritoriului, va deveni una dintre puterile agricole ale Europei. Având în vedere situaţia din Transnistria, în următorii 10 ani nu se poate realiza reunificarea. Legat de evenimentele de ieri, nu consider ilegală intervenţia de ieri a jandarmilor, având în vedere nerespectarea autorizaţiei primite de la primărie", a declarat preşedintele PMP, Traian Băsescu, în urma discuţiei cu liderii unioniştilor.

Întrebat când va fi posibilă unirea, liderul PMP a precizat că "atunci când va vrea parlamentul de la Chişinău". "Un pas ar fi utilizarea leului românesc în Republica Moldova, pentru accelerarea procesului de unificare", a completat Băsescu.

Liderul PMP a mai precizat însă că politicienii nu ar trebui să se "joace" cu referendumul, pentru că acesta trebuie lansat la un moment potrivit, dând exemplul Marii Britanii.

UPDATE 2, ora 14.52

Întâlnirea unioniştilor cu reprezentanţii PSD s-a încheiat. „Continuăm manifestaţiile şi rămanem pe loc. Suntem mulţumiţi de cum au reacţionat partidele, sper să reuşească un consens între ele”, a declarat liderul unionist George Simion.

La rândul său, Ecaterina Andronescu a declarat: „PSD este deschis şi vom găsi formula să definitivăm acest proiect”.

UPDATE 1, ora 14.42

Unioniştii s-au întâlnit şi cu Daniel Constantin de la ALDE şi s-au îndreptat către PSD.


Citeşte şi

Unioniştii se întâlnesc cu liderii partidelor politice

Ti-a placut articolul?

Comentarii