Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:35 25 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unelte de pescuit interzise, descoperite în Marea Neagră. Transport ilegal de peşte (galerie foto)

ro

21 Jun, 2016 13:19 1134 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu inspectori piscicoli A.N.P.A Constanţa și lucrători din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Tomis Constanţa, în urma unor acţiuni comune de prevenire și combatere a braconajului piscicol, au depistat, pe Marea Neagră, o ambarcaţiune în care se aflau două persoane de sex masculin care desfăşurau activități de pescuit ilegal, precum şi unelte de pescuit interzise.
 
Acţiunea a avut loc în 17 iunie, în jurul orei 09:00 poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat o misiune comună cu inspectori piscicoli A.N.P.A. Constanţa și lucrători din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Tomis Constanţa cu o ambarcaţiune aparţinând A.N.P.A si mijloace terestre proprii, în urma căreia au descoperit, travers de localitatea Jupiter din judeţul Constanţa, o ambarcaţiune în care se aflau cetăţenii români B.M, de 63 ani şi C.P, de 44 ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţului Constanţa, care desfăşuraseră activităţi de pescuit comercial, utilizând unelte de pescuit interzise.

În urma controlului efectuat au fost ridicate în vederea confiscării 41 kilograme peşte din speciile guvide şi hanus, 57 unelte de pescuit (cuşti de pescuit), precum şi ambarcaţiunea folosită la pescuit.
 
În aceeaşi zi, în jurul orei 11:00, echipa comună de control a efectuat o  altă  misiune pe Marea Neagră, travers de localitatea Tuzla, în urma căreia a descoperit, la aproximativ 2.000 metri de ţărm, 59 de unelte de pescuit industrial (cuşti metalice de pescuit).
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,pescuit cu alte unelte sau scule neautorizate”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 64 din O.U.G. 23/2008, modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
Poliţiştii de frontieră tulceni au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând un cetăţean român care transporta, cu o autoutilitară marca Fiat Ducato, cantitatea de 90 kilograme peşte, fără documente justificative.
 În data de 19.06.2016, în jurul orei 12.30, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tulcea, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu în zona de competenţă, a oprit pentru control o autoutilitară marca Fiat Ducato, care circula dinspre localitatea Malcoci înspre localitatea Tulcea, având  conducător pe P.M., în vârstă de 39 de ani, domiciliat pe raza judeţului Tulcea.
În urma verificării autoutilitarei, a fost descoperită cantitatea de 90  kilograme  peşte proaspăt din specia roşioară, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente de provenienţă.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de 90 kilograme peşte, care a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar în cauză efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de „deţinere şi transport a peştelui fără documente legale”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 din O.U.G. 23/2008, modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii