Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:44 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Un vas cu 12 membri a eşuat pe Dunăre

ro

08 Oct, 2014 08:09 3181 Marime text
Cei 12 membri ai unui vas tip cargo au fost salvaţi în această dimineaţă de militari, după ce nava a eşuat pe braţul Sulina.

Apelul la 112 a fost dat la ora 6.45 şi dat fiind condiţiile meteo nefavorabile (vântul suflă cu putere şi plouă) s-a intervenit pentru salvarea oamenilor aflaţi pe vas cu elicopterul Armatei.

De asemenea, un echipaj de scafandri se afla pe aeroportul Mihail Kogălniceanu şi era pregătit să intervină. Din fericire nu a mai fost necesară implicarea acestora, transmite România TV.

Potrivit Antena 3, deocamdată nu se ştie dacă vehiculul este unul românesc.
 
De asemenea, se pare că nivelul scăzut al apei a făcut ca acest vas să eşueze pe braţul Sulina al Dunării, însă nu se cunoaşte dacă nu ar fi vorba şi de o eroare a căpitanului.

UPDATE, ora 8.31

Potrivit MApN, un elicopter IAR 330 Puma navalizat a intervenit în această dimineaţă, începând cu ora 6.45, pentru evacuarea echipajului unei nave cargo care a eşuat la intrarea pe braţul Sulina al Dunării.

Cele 12 persoane care compun echipajul au fost transportate cu elicopterul de la bordul navei pe uscat, lângă farul de la Sulina, de unde au fost preluate de Căpitănia Portului Sulina.

De asemenea, o echipă de scafandri militari a fost pregătită pe aerodromul de la Mihail Kogălniceanu, să intervină în caz de necesitate.

Misiunea de salvare a fost executată la solicitarea IGSU.

sursă foto: adevarul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii