Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:37 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un restaurant şi un fast food din Eforie, amendate de inspectorii DSVSA Constanţa

ro

01 Aug, 2017 11:18 2023 Marime text
Medicii veterinari oficiali din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa, împreună cu inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor delegaţi care activează în Comandamentul Sezon Estival 2017, au desfășurat activități de control în unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare.

Astfel, au fost verificate 434 de unități (restaurante, unităţi tip fast food, unităţi tip bufet, magazine alimentare, cantine din tabere școlare, cofetării/patiserii, etc.) localizate în cele 7 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar, nerespectarea normelor sanitare veterinare privind întreținerea spațiilor de prelucrare, depozitare și valorifcare a produselor alimentare, etichetarea şi depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.       

În consecinţă, au fost aplicate 84 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 174.000 de lei şi a fost emisă o ordonanţă de interzicere a activităţii pentru un restaurant.

De asemenea la solicitarea IPJ Constanţa – SICE, inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au efectuat acţiuni comune de control în staţiunea Eforie, unde în urma verificărilor efectuate au sancţionat contravenţional un restaurant şi o unitate tip fast food, cu amenzi în valoare de 4.000 de lei.
              
În total, au fost confiscate şi retrase de la vânzare 53 kg de produse alimentare.

ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor.

Unităţile aflate pe litoral sunt supravegheate şi verificate permanent de către inspectorii sanitari veterinari din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Dany 09 Aug, 2017 18:47 ALO!!!!!!!!!!! Nu mai dati amenzi de 2 lei, inchideti-le terasele si restaurantele si bagati-i la puscarie pt tentativa de omor ,deoarece ne omoara cu zile cu mancarea lor. Se aude ???????????