Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:08 29 01 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un prodecan a fost reţinut pentru luare de mită

ro

07 Jun, 2016 14:48 3353 Marime text
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iași au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, de la data de 6 iunie, respectiv 7 iunie 2016, a inculpaților:
 
DRUGĂ  DAN  - FLORIN, avocat în cadrul Baroului Iaşi, prodecan al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi şi titular de curs la disciplinele Teoria Generală a Dreptului şi Drept Penal, cu privire la săvârşirea infracţiunii de luare de mită,
 
MELINTE DAN, cu privire la săvârşirea infracţiunii de complicitate la luare de mită.
 
În ordonanţele procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt:
În perioada decembrie 2015 – 3 iunie 2016, inculpatul Drugă  Dan  - Florin, în calitate de prodecan al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi şi titular de curs la disciplinele Teoria Generală a Dreptului şi Drept Penal, prin intermediul inculpatului Melinte Dan, a pretins de la un student suma de 18.900 lei în vederea înscrierii în anul al treilea de studii, la unitatea de învățământ  respectivă.

Înscrierea studentului urma să se realizeze în condițiile în care acesta din urmă nu a susţinut în fapt examenele aferente anilor anteriori de studii, nu s-a prezentat la cursurile obligatorii şi nu a achitat taxele de şcolarizare la termenele prevăzute în Regulamentul Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi.
În acest context, la data de 06 iunie 2016, inculpatul Drugă  Dan  - Florin a primit cu titlu de mită, de la studentul respectiv, suma de 19.000 lei din care, pentru „ajutorul” acordat, a remis ulterior inculpatului Melinte Dan 3.500 lei. În împrejurarea în care inculpaţii au primit suma de bani de la student, procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
 
Inculpaților li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
 
La data de 07 iunie 2016, inculpații Drugă  Dan  - Florin și Melinte Dan urmează să fie prezentaţi Curții de Apel Iași cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
 

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Fotografia are rol ilustrativ
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii