Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:25 14 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 5. „ISU a pierdut un bun profesionist”. Plutonierul adjutant Marius Daniel Fripis lucra în cadrul ISU din 2006 Un pompier a murit în timpul unei intervenții

ro

29 Aug, 2015 12:01 3182 Marime text

 
Un pompier militar din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgențe (ISU) Dobrogea a decedat, în această dimineață, după ce o butelie a explodat.
 
Potrivit primelor date, pompierii au fost solicitați să intervină pe strada Tabla Buții.

UPDATE 5, ora 17.25

În continuare vă prezentăm necrologul integral realizat de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa, în memoria plutonieruui adjutant Fripis Daniel Marius.
 
„Sâmbătă, 29 august 2015, a încetat din viaţă, la vârsta de 42 de ani plutonier adjutant FRIPIS DANIEL MARIUS.
 
Născut la data de 09 mai 1973 în Constanţa, într-o familie de oameni gospodari, în mijlocul căreia a fost înconjurat de multă dragoste şi de la care a primit o bună educaţie, moştenind nu numai cinstea şi omenia, dar şi respectul pentru muncă.
 
Subofiţerul a fost încadrat la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa din anul 2006, din sursă externă, cu gradul de plutonier major, ocupând funcţia de comandant de echipaj în cadrul Detaşamentului de Pompieri Constanţa Oraş, funcţie pe care a deţinut-o până în prezent.
 
La data de 01 august 2013, plutonier major Fripis Daniel Marius a fost avansat, la termen, la gradul de plutonier adjutant.
 
Ca și comandant de echipaj și-a făcut cu cinste, pricepere şi devotament datoria şi a manifestat grijă faţă de colegii săi. Nu se pot uita calităţile sale de militar şi nici calităţile umane, apropierea de oameni, calmul cu care rezolva problemele apărute şi spiritul de solidaritate faţă de cei cu care a lucrat.
 
Puterea de muncă, pregătirea profesională şi nu în ultimul rând diplomaţia sa au contribuit la mersul bunul mers al intervenţiilor la care a participat de-a lungul carierei sale de pompier.
 
Cu profund respect, aducem omagiul nostru celui ce a fost plutonier adjutant  Fripis Daniel Marius  şi adresăm familiei îndurerate, sincere condoleanţe”, se încheie astfel mesajul transmis de ISU. 

UPDATE 4, ora 16.14

„Astăzi, 29 august, în jurul orei 11.26, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa a fost anunţat telefonic, prin sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţă 112, asupra faptului că în curtea unei locuinţe din municipiul Constanţa a izbucnit un incendiu, la o butelie GPL.
 
Imediat, la locul evenimentului s-au deplasat efective aparţinând Detaşamentul de Pompieri Constanţa Oraş, cu o autospecială de intervenţie cu apă şi spumă, încadrată cu şase pompieri. În timpul misiunii de recunoaştere efectuată la faţa locului, butelia a explodat, comandantul echipajului de intervenţie suferind leziuni grave la nivelul feţei.
 
În urma evaluării de specialitate, medicul de pe ambulanţa sosită prima la locul intervenţiei a constatat că subofiţerul prezenta leziuni incompatibile cu viaţa. Plutonierul adjutant Marius Daniel FRIPIS, în vârstă de 42 de ani, a pierdut lupta cu viaţa, la datorie.
 
În acest moment, din ordinul inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, colonel dr. Nicolae CORNEA, o echipă de specialişti se află la Constanţa pentru efectuarea cercetărilor privind cauzele şi împrejurările care au determinat producerea acestui eveniment nefericit.
 
Încadrat la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa, Detaşamentul de pompieri Constanţa Oraş, încă din 2006, în funcţia de comandant de echipaj, colegul nostru a rămas devotat Armei în tot acest timp, participând la numeroase misiuni în care şi-a smuls semenii din ghearele morţii.
 
Cu trăsături alese de caracter, subofiţerul şi-a pus timp de nouă ani priceperea şi puterea în sprijinul celor aflaţi în dificultate, remarcându-se prin tenacitate şi profesionalism la misiunile complexe la care a participat, umăr la umăr, alături de coechipierii săi.
 
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a pierdut un bun profesionist, cu adevărate calităţi de salvator confirmate de pregătirea dovedită în gestionarea situaţiilor de urgenţă.

Rămas bun, drag camarad, vei rămâne mereu în sufletele noastre!”, se precizează într-un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

UPDATE 3, ora 14.54

Vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne, a transmis condoleanțe și un mesaj de solidaritate familiei și colegilor de la ISU Constanța pentru pompierul care și-a pierdut viața, astăzi, în misiune. 

MAI precizează că plutonierul adjutant Fripis Marius Daniel, avea 42 de ani și lucra în cadrul ISU din 2006.

Citește OPREA A TRANSMIS CONDOLEANȚE ȘI UN MESAJ DE SOLIDARITATE FAMILIEI POMPIERULUI MORT ÎN MISIUNE 


UPDATE 2, ora 13.25

Criminaliștii sunt la fața locului pentru a stabili cu exactitate modul în care care s-a produs tristul eveniment.

O mașină a preluat trupul neînsuflețit și l-a dus la morgă.

UPDATE 1, ora 12.25

Din primele informații, pompierul care a murit ar fi șeful echipei de intervenții. În momentul în care butelia a explodat, bucățile de fier i-ar fi venit în cap.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii