Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:11 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un poliţist francez care participa la ancheta atacurilor teroriste s-a sinucis

ro

11 Jan, 2015 13:48 1469 Marime text
 
Un poliţist francez care participa la ancheta în cazul atacului de la revista Charlie Hebdo s-a sinucis în sediul comisariatului din Limoges, împuşcându-se în cap cu arma de serviciu, relatează Le Parisien, preluat de Mediafax, în ediţia electronică.
 
Helric Fredou, în vârstă de 44 de ani, era adjunctul şefului serviciului regional al poliţiei judiciare din departamentul Haute-Vienne. În noaptea de miercuri spre joi, el a trimis un grup de anchetatori la Châteauroux pentru a efectua verificări în cadrul anchetei privind atentatul de la Charlie Hebdo. El a aşteptat revenirea echipei pentru a afla informaţiile obţinute, apoi, în jurul orei 1.00 (2.00, ora României) s-a împuşcat în cap cu arma de serviciu.
 
Fredou şi-a început cariera la Versailles şi ulterior a preluat un post de conducerea la Limoges. În acea perioadă el a cunoscut un episod de depresie severă. De altfel, arma de serviciu i-a fost retrasă atunci pentru a evita o tragedie.
 
În urmă cu aproximativ un an, în noiembrie 2013, un poliţist de la acelaşi comisariat, care avea tot 44 de ani, s-a sinucis la birou împuşcându-se în cap. El a lăsat o scrisoare în care preciza că nu simte că se ridică "la înălţimea funcţiei". Cadavrul său a fost descoperit chiar de Helric Fredou, poliţistul care s-a sinucis în noaptea de miercuri spre joi fără a lăsa însă o scrisoare prin care să-şi explice gestul.

Sursa foto: arhivă
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii