Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:36 21 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou tip de înșelătorie. Un singur apel telefonic și… veți fi ușurați de 300 de euro!

ro

05 Jul, 2016 00:36 2275 Marime text
Aveți mare grijă! A apărut un nou tip de înșelătorie. O persoană, care se dă drept operator al unei companii de telefonie mobilă, sună şi spune că este ceva în neregulă cu factura. Apoi, te va ruga să tastezi un cod de cifre prin care îi incarci cartela respectivului cu 300 de euro.
 
Practic, dacă un corespondent lasă un mesaj să apelaţi numărul 06.07.74.52.41, nu apelaţi sub nicio formă, deoarece factura dumneavoastră va crește considerabil.
 
Se pare că escrocii au găsit și un alt sistem pentru utilizarea frauduloasă a mobilelor. Aceştia apelează pe telefon, se prezintă ca fiind angajaţi ai reţelei în care sunteţi abonat şi cer să introduceţi un cod care începe cu 09 # explicându-vă că este vorba de o verificarea mobilului dumneavoastră.
 
Tot ce aveți de făcut este să nu tastați codul indicat și să închideți imediat telefonul, deoarece hoții dispun de dispozitive ce le permit să citească cu acest cod cartela SIM, furând astfel informaţii importante. Informațiile acestea au mai fost difuzate, însă unii oameni spun că totul este o farsă. Poate că da, poate că nu. Noi vă propune să fiți totuși atenți la persoanele care vă apelează.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii