Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:15 14 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou protest împotriva proiectului de la Roşia Montana Circa 5.000 de manifestanţi au ajuns în Piaţa Universităţii

ro

29 Sep, 2013 21:39 1340 Marime text
Duminica are loc un nou protest in Bucuresti impotriva proiectului aurifer de la Rosia Montana. Protestatarii au plecat din cartierul Titan spre Piata Universitatii in jur de ora 18.00, pe o ploaie rece care a diminuat simtitor numarul celor iesiti sa ceara oprirea exploatarii aurifere de la Rosia Montana.

Manifestantii au cerut in permanenta oprirea proiectului de la Rosia Montana, fara a cere demisia premierului sau a ministrilor implicati in dosar.
 Ora 19:50: Numarul manifestantilor a crescut la 2.000. Protestatarii sunt aproape de Piata Universitatii, pe strada Delea Noua. Ei au avut de parcurs aproape 8 kilometri intre cartierul Titan, de unde au pornit in mars, si Piata Universitatii. In Bucuresti ploua in continuare si este foarte frig - sunt 12 grade Celsius. 
Ora 20:11: Protestatarii au ajuns pe Bulevadrul Corneliu Coposu, in apropiere de Piata Unirii, si se indreapta spre Piata Universitatii. Persoanele care locuiesc in blocurile care s-au aflat pe traseul marsului s-au aratat solidare cu protestatarii, iesind la ferestre si batand din palme sau scandand impreuna cu acestia.

Ora 20:26: In fata coloanei de protestatari se afla circa 8-10 persoane care striga "Jos Basescu, lupta Voiculescu". In fata lor filmeaza carul Antenei 3.
Ora 20:19: Peste 3.000 de persoane la marsul de protest. Manifestantii au ajuns in Piata Unirii.
Ora 20:35: Primii protestatari au ajuns in Piata Universitatii. Coloana se intinde pe un sens de circulatie aproape de la Piata Unirii pana la Piata Universitatii. Potrivit estimarilor reporterului Hotnews.ro, sunt intre 4.000 si 5.000 de persoane. Cifra exacta este greu de precizat in conditiile in care autoritatile nu dau nicio informatie clara.
Ora 21:03: Protestatarii s-au strans in rondul de la Universitate si pe Bulevardul Nicolae Balcescu. Lumea a inceput sa plece, au mai ramas sub 3.000 de oameni si numarul lor continua sa scada. Se scandeaza "Demisia!" si "Uniti salvam Rosia Montana!".

Ora 21:10: Circulatia care fusese blocata pe un sens al Bulevardului Nicolae Balcescu s-a deblocat. In Piata Universitatii au mai ramas circa 1.500 de manifestanti.
Ora 21:20: Mai putin de 1.000 de protestatari mai sunt la aceasta ora in Piata Universitatii.
Sursa: hotnews.ro
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii