Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:49 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou incident ruso-american în Marea Baltică, anunțat de Pentagon

ro

30 Apr, 2016 02:16 1919 Marime text
 
Pentagonul a informat că un avion rus de vânătoare a interceptat vineri "în mod periculos și neprofesionist" un avion de recunoaștere al US Air Force deasupra Mării Baltice, relatează Reuters. Departamentul american al Apărării a precizat că un avion de tip RC-135 al US Air Force efectua un zbor de rutină în spațiul aerian internațional când a fost interceptat de un Suhoi-27. Este drept că incidentele de acest fel se succed între armata rusă și cea americană.
 
Potrivit postului american de televiziune CNN, avionul Su-27 a efectuat un luping deasupra aparatului american, de care s-a apropiat la o distanță de circa 30 de metri. Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Bill Urban, a acuzat într-un comunicat un că este incident capabil "să aducă grave prejudicii tuturor echipajelor implicate" și "să provoace inutil o escaladare a tensiunilor între țări".
 
Un incident similar a opus cele două armate la jumătatea lunii aprilie în Marea Baltică, când două avioane de luptă Suhoi-24 au simulat manevre de atac în apropierea distrugătorului lansator de rachete american USS Donald Cook. Potrivit agerpres.ro, Moscova a denunțat provocarea Statelor Unite de a trimite USS Donald Cook să navigheze în apropierea frontiere ruse din Marea Baltică.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii