Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:43 25 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un jurnalist a fost redus la tăcere de un SPP-ist pus de premierul Dacian Cioloş

ro

04 Mar, 2016 20:02 1692 Marime text
 
Premierul Dacian Cioloș a fost huiduit de un protestatar, la Cluj. Mai exact, este vorba despre un realizator de la Radio Cluj care ar fi fost pus pe liber din instituţie la presiunile celor de la UDMR. Vasile Luca i-a prezentat mai multe acte lui Cioloş după ce în prealabil făcuse plângere penală în care a arătat că Debreczeni Hajnal, consiliera de presă a preşedintelui UDMR, a fost angajată la Radio Cluj deși activa în politică și nu trecea pe la locul de muncă.
 
Luca susține că a fost dat afară pentru că a stârnit acest scandal și a făcut plângerea penală. La conferința de presă susținută vineri la Cluj-Napoca de premierul Cioloș s-a prezentat și Vasile Luca.
 

”Ovidiu Miculescu este reprezentantul Guvernului în Consiliul de Administrație de la Societatea Română de Radio (a fost propus de Guvern în CA la SRR. Consiliul de administrație a fost votat de Parlament în 2014). Ovidiu Miculescu este incompatibil. Așa spune ANI și Curtea de Apel. În al doilea rând, CNSAS spune că a fost colaborator al Securității, având numele de cod ”Adrian”. Curtea de Conturi îl acuză de gestionare frauduloasă de fonduri. DNA îl acuză de deturnare de fonduri europene. Întrebarea mea este: Aceștia sunt oameni cu care vreți să modenizați societatea românescă? La o sută de metri de dvs este Radio Cluj, instituție condusă de un plagiator pentru că așa a decis Comisia de etică ANI. Vă prezint aceste documente și vă rog să îmi spuneți dacă aceștia sunt oamenii cu care vreți că modernizați societatea românescă?”, l-a întrebat Luca.

 

”Oamenii cu care eu sper să pot să modernizez societatea românescă sunt cei pe care ei îi numesc și pot să mi asum. Acolo unde am informații despre unele probleme cu oamenii numiți de mine, ați văzut că nu am ezitat să iau măsurile în consecință. Eu îmi asum numirile pe care le fac eu” a răspus Cioloș.

 
După ce a spus aceste lucruri, premierul s-a ridicat iritat, iar un angajat SPP l-a oprit pe Vasile Luca să mai spună ceva, anunţă stiridecluj.
 
Un bărbat din Cluj i-a cerut socoteală lui Cioloş că permite ca „migranţi islamişti să fie aduşi în România”.

 
Posted by Calin Adrian on 4 Martie 2016

Ti-a placut articolul?

Comentarii