Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:07 14 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un fost secretar de stat, trimis în judecată pentru corupție

ro

16 Mar, 2016 16:39 871 Marime text
 
Fostul secretar de stat din Ministerul Sănătății Alin Țucmeanu a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru săvârșirea a două infracțiuni de complicitate la dare de mită. Dosarul se va judeca la Tribunalul București. În același dosar, a fost trimis în judecată omul de afaceri Cristinel Spiridon Vodislav, reprezentant de fapt al SC Romepro Industries SRL, acuzat de săvârșirea a două infracțiuni de dare de mită.
 
Potrivit DNA, în perioada august - noiembrie 2015, Cristinel Spiridon Vodislav, în calitate de reprezentant de fapt al SC Romepro Industries SRL, a promis suma totală de 60.000 euro unor persoane din conducerea unui spital, abilitate să încheie un contract privind achiziția de aparatură medicală, în valoare de 2.207.100 lei plus TVA, subsecvent acordului cadru încheiat anterior între această unitate sanitară și firma respectivă.
 
În aceeași perioadă, Vodislav ar fi beneficiat de sprijinul secretarului de stat Țucmeanu, care l-a recomandat persoanelor respective, asigurându-le totodată de "seriozitatea" omului de afaceri și de faptul că acesta își va onora promisiunea de a le remite suma totală de 60.000 de euro.
 
În cauză, s-a dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra sumelor de 1.700 de euro și 1.900 lei ridicate de la Alin Țucmeanu și asupra sumei de 8.000 lei ridicată de la Vodislav. Oficial de la DNA:
”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată,
 
sub control judiciar, a inculpaților:
 
VODISLAV CRISTINEL – SPIRIDON, reprezentant de fapt al S.C. Romepro Industries S.R.L, la data faptelor, cu privire la săvârșirea a două infracțiuni de dare de mită,
 
ȚUCMEANU ALIN IULIAN, secretar de stat în Ministerul Sănătății, la data faptelor, cu privire la săvârșirea a două infracțiuni de complicitate la dare de mită,
 
și a S.C. ROMEPRO INDUSTRIES S.R.L, cu privire la săvârșirea a două infracțiuni de dare de mită.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
În perioada august – noiembrie 2015, inculpatul Vodislav Cristinel Spiridon, în calitate de reprezentant de fapt al S.C. Romepro Industries S.R.L, a promis suma totală de 60.000 euro unor persoane din conducerea unui spital, abilitate să încheie un contract privind achiziția de aparatură medicală, în valoare de 2.207.100 lei plus TVA, subsecvent acordului cadru încheiat anterior între această unitate sanitară și firma respectivă.
În aceeași perioadă, inculpatul Vodislav Cristinel Spiridon a beneficiat de sprijinul inculpatului Țucmeanu Alin Iulian, la acea dată secretar de stat în Ministerul Sănătății, care l-a recomandat persoanelor respective, asigurându-le totodată de ”seriozitatea” omului de afaceri și de faptul că acesta își va onora promisiunea de a le remite suma totală de 60.000 de euro.
 
În cauză, s-a dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra sumelor de 1700 de euro și 1900 lei, ridicate de la inculpatul Țucmeanu Alin Iulian și asupra sumei de 8.000 lei ridicată de la inculpatul Vodislav Cristinel Spiridon.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalul Bucureşti, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii