Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un distrugător britanic și o fregată turcească intră astăzi în Portul Militar Constanța. Scopul și durata vizitei

ro

29 Jul, 2017 03:53 3347 Marime text
Forțele Navale Române vor primi în portul militar Constanța, în perioada 29 iulie - 1 august, vizita distrugătorul britanic „HMS Duncan” (D37) și fregatei turcești „TCG Yildirim”, care fac parte din Gruparea navală permanentă NATO SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group).

Din gruparea navală NATO, care operează în Marea Neagră în perioada 13 iulie – 01 august, mai face parte și fregata ”Regele Ferdinand”. Cele trei nave militare au desfășurat misiuni specifice de supraveghere a traficului maritim, precum și antrenamente comune de luptă împotriva amenințărilor aeriene, subacvatice și de suprafață.

Pe parcursul escalei în portul Constanța, sunt prevăzute vizite la Comandamentul Flotei și la autoritățile publice locale constănțene, la Muzeul Marinei Române, precum și activități sportive cu militari din Forțele Navale.


La bordul distrugătorului britanic HMS Duncan, va fi organizată astăzi, în intervalul orar 14.00-14.30, o întâlnire a oficialilor britanici, turci și români cu reprezentanții mass-media, în cadrul căreia vor fi făcute declarații de presă, ce vor avea ca temă principală misiunile desfășurate de NATO în Marea Neagră, pentru întărirea securității flancului sudic și estic al Alianței, în contextul deciziilor adoptate la reuniunea liderilor NATO de la Bruxelles, de la sfârșitul lunii mai a acestui an.

HMS ”Duncan” (foto sus) face parte din clasa 45 a distrugătoarelor deținute de Marea Britanie.

Acesta este una dintre cele mai noi și mai moderne nave de luptă și a intrat în serviciul Marinei Regale britanice în anul 2013. Are o lungime de 152,4 metri.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii