Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:03 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un cetățean din Republica Moldova a încercat să mituiască un polițist care l-a oprit în trafic în județul Vaslui

ro

20 Nov, 2018 13:40 1111 Marime text
Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție  Vaslui au finalizat cercetările, iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui a emis rechizitoriul și a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate a inculpatului C.V., cetățean al Republicii Moldova, pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul având permis de conducere necorespunzător categoriei.
  
Potrivit DGA, în fapt, un agent de poliție din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vaslui, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a oprit în trafic un ansamblu de vehicule, format dintr-un autotractor și o remorcă, condus de inculpatul C.V.. Cu ocazia efectuării controlului documentelor, s-a constatat că persoana depistată deținea un permis de conducere necorespunzător categoriei din care făcea parte acel ansamblu de vehicule, motiv pentru care i-a solicitat acestuia să-l însoțească la sediul poliției în vederea întocmirii actelor de constatare ale infracțiunii.

În cauză, inculpatul C.V. i-a oferit agentului de poliție, cu titlu de mită, suma de 250 lei pentru ca acesta din urmă să-și încalce atribuțiile de serviciu, în sensul neîntocmirii dosarului penal sub aspectul comiterii infracțiunii la regimul rutier, însă agentul de poliție a refuzat suma de bani oferită de inculpat și a sesizat fapta la D.G.A. – S.J.A. Vaslui.

Dosarul va fi înaintat Tribunalului Vaslui, care urmează a se pronunţa cu privire la vinovăţia inculpatului în cauză.  
 

”Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție” - au transmis reprezentanții DGA. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii