Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:48 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Explozia de la Mihăileşti 10 ani de la cel mai grav accident produs pe o şoşea din România

ro

24 May, 2014 09:24 10597 Marime text
Explozia de la Mihăileşti este denumirea generică sub care este cunoscut unul dintre cele mai grave accidente produse pe şoşelele din România.
În urmă cu zece ani, la ora 04:57, un tir încărcat cu 20 de tone de azotat de amoniu s-a răsturnat pe DN2, la intrarea în comuna Mihăileşti, din Buzău. La faţa locului apar două autospeciale de la unitatea de pompieri din Buzău şi jurnaliştii Elena Popescu şi Ionuţ Barbu.
În timp ce pompierii se luptau cu focul, camionul a explodat, 18 oameni, printre care şi cei doi jurnalişti, şi-au pierdut viaţa în câteva secunde, iar alţi 13 au fost mutilaţi pe viaţă. Printre victime s-au aflat şi persoane care au auzit explozia şi au venit să ofere ajutor şi şoferi care treceau prin zonă.
În urma exploziei, s-a format un crater cu adâncimea de 6,5 metri şi diametrul de 21 de metri. Şoşeaua a fost distrusă pe o lungime de 35 de metri, iar bucăţile de metal, aruncate în urma exploziei, au distrus acoperişurile mai multor case din zonă.
Reprezentanţii firmelor care au asigurat transportul şi livrarea azotului de amoniu au fost găsiţi vinovaţi şi condamnaţi la patru ani de închisoare.
În comuna Mihăileşti, după un an de la tragedie, a fost ridicat un monument din marmură în amintirea celor care şi-au pierdut viaţa.
 
Sursa foto: www.sansanews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii