Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:10 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ulpia Traiana Sarmizegetusa şi Cetatea Deva, reabilitate din fonduri europene

ro

16 Jul, 2019 16:19 2709 Marime text
Fosta capitală a Daciei Romane, Ulpia Traiana Sarmizegetusa, şi Incinta 1 a Cetăţii Deva, cea mai importantă parte a monumentului istoric, vor fi reabilitate cu fonduri europene în valoare de 10 milioane de euro, contractele de finanţare fiind semnate marţi la sediul Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, potrivit Agerpres.

Proiectul de la Ulpia Traiana Sarmizegetusa vizează conservarea şi restaurarea amfiteatrului roman din acest sit arheologic, pe o suprafaţă de aproape 5.000 de metri pătraţi. Sunt prevăzute lucrări ample, cum ar fi reconstruirea şi gazonarea arenei, consolidarea şi reamenajarea zidurilor arenei, amenajarea intrărilor, realizarea de scări de acces, pardoseli şi tribune.

Proiectul cuprinde amenajarea parţială a gradenurilor de pe tronsonul sudic al amfiteatrului, astfel încât acestea să poată fi folosite pentru diferite evenimente în perioada estivală.

Valoarea totală a proiectului se ridică la peste 22 milioane lei, din care 98% reprezintă finanţare nerambursabilă. Perioada de implementare a proiectului este de 54 de luni, iar beneficiarul acestuia este Consiliul Judeţean Hunedoara.

Sursă foto: wikipedia.org
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii