Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:17 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UE şi-ar putea extinde lista neagră cu persoane sancţionate pentru conflictul din Ucraina

ro

28 Jan, 2015 18:31 1149 Marime text
 
Uniunea Europeană se orientează către o extindere a listei sale negre de persoane sancţionate pentru implicarea lor în conflictul din Ucraina, fără să meargă până la înăsprirea sancţiunilor economice împotriva Rusiei, au anunţat astăzi surse diplomatice, citate de AFP, informează Mediafax.

Miniştrii europeni ai Afacerilor Externe organizează joi o reuniune extraordinară, după reluarea violenţelor în estul Ucrainei, în special bombardarea oraşului portuar Mariupol, care a provocat moartea a 30 de persoane.

„Ne îndreptăm spre un mandat pentru sancţiuni individuale consolidate", a anunţat o sursă europeană, citată de Mediafax, fără să precizeze dacă noua listă va fi constituită din separatişti proruşi sau oficiali ruşi ce au legături cu preşedintele Vladimir Putin.

„Vom cere probabil (...) introducerea mai multor persoane pe listă" şi "evaluarea extinsă a unor noi măsuri adecvate", "rezervându-ne posibilitatea unor sancţiuni suplimentare", a confirmat o altă sursă europeană. „Problema sancţiunilor economice rămâne deschisă", a adăugat ea.




Sursa: Mediafax
Sursa foto: timpul.md
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii