Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:30 21 02 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Ucrainieni prinşi la furat de bărci, la Chilia, de poliţiştii de frontieră

ro

10 Aug, 2015 11:12 766 Marime text
 
Poliţiştii de frontieră de la Chilia au observant, serile trecute, prin sistemul opto-electronic de supraveghere a frontierei o ambarcaţiune care se îndrepta spre malul românesc dinspre Ucraina. În ambarcaţiunea în cauză se aflau două persoane, iar în momentul în care a ajuns pe malul românesc, una dintre persoane a coborât şi a desfăcut parâmele unei bărci pescăreşti cu motor, pe care a legat-o de ambarcaţiunea cu însemnele statului ucrainean, cu scopul de a o sustrage.
 
Imediat, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Chilia a fost constituită o echipă operativă care a trimis o şalupă de intervenţie în zona indicată. Ambarcaţiunea ucraineană în care se aflau doi bărbaţi a fost interceptată şi ulterior condusă pentru verificări la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Chilia. Din cercetări a rezultat faptul că bărbaţii în cauză sunt cetăţeni ucraineni, K.F. VASILI de 38 de ani şi P.S. IVAN de 23 de ani, care au trecut ilegal frontiera de stat cu scopul de a fura o ambarcaţiune cu motor de pe teritoriul românesc.
 
În ambarcaţiunea cetăţenilor ucraineni au fost descoperite şi trei plase de pecuit, două tip monofilament şi o setcă din fir textil, în lungime totală de aproximativ 300 de metri, care au fost ridicate în vederea confiscării de poliţiştii de frontieră români, care îi cercetează pe cei doi ucraineni pentru săvârşirea infracţiunilor de intrare în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat, furt, furt calificat, deţinerea plaselor tip monofilament şi comercial de către persoane neautorizate.
 
În baza acordului de readmisie între cele două state, cetăţenii ucraineni au fost predaţi autorităţilor de frontieră din Ucraina, urmând ca la finalizarea cercetărilor în comun să fie luate măsurile legale ce se impun.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii