Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:48 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Măsură administrativă” Twitter, Facebook şi YouTube, blocate în Turcia

ro

06 Apr, 2015 18:07 1454 Marime text
Autoritățile din Turcia au dispus luni blocarea rețelelor de socializare Twitter și Facebook și a site-ului YouTube pentru a împiedica difuzarea fotografiilor cu procurorul ucis săptămâna trecută în timpul unei luări de ostatici la un tribunal din Istanbul, transmite AFP, citând mass-media locală.

Autoritatea administrativă pentru telecomunicații (TIB) a precizat într-un mesaj pe YouTube că este vorba despre o „măsură administrativă”. Aceasta este prima interdicție de mare amploare după blocajul decretat cu un an în urmă pentru a împiedica mediatizarea acuzațiilor de corupție care au vizat executivul islamo-conservator, informează Agerpres.

Potrivit ediției electronice a cotidianului Hurriyet, decizia de luni survine unei hotărâri judecătorești ce a dispus blocarea a 166 de site-uri, inclusiv cele trei sus-menționate, care au publicat poze cu magistratul Mehmet Selim Kiraz.

Amintim că magistratul mai sus menţionat a fost ținut ostatic pe 31 martie timp de peste șase ore de către doi militanți înarmați membri ai unei grupări radicale de extremă stânga, ce a publicat imediat pe rețelele de socializare o fotografie în care un individ îi ține un pistol la tâmplă. Procurorul și doi dintre atacatori au fost apoi uciși în timpul intervenției poliției. A doua zi, justiția turcă a deschis o anchetă împotriva a patru ziare locale ce au publicat respectiva fotografie.

Parlamentul turc a votat luna trecută o lege care permite guvernului să blocheze un site fără o decizie a justiției, act normativ ce a fost însă respins de Curtea Constituțională.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii