Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:00 13 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Turiştii au stat la cozi ca să voteze în staţiunea Mamaia (galerie foto)

ro

30 Jul, 2012 02:51 1370 Marime text

IMG_9727.jpgCu nisipul pe tălpi şi cu prosopul de plajă sub braţ, turiştii s-au îngrămădit pe ultima sută de metri la urnele din Mamaia.
După ora 21.00, cel mai aglomerat centru era cel de la hotel Cleopatra.

Peste 20 de turişti aşteptau cuminţi la coadă pentru a-şi exprima opţiunea de vot. Vasile Caplea din Brăila a spus că a venit să voteze pentru a le fi mai bine copiilor săi. A aflat de faptul că în staţiunea Mamaia s-au amenajat centre de vot de pe fluturaşii care au fost răspândiţi din elicopter. Nu este pentru prima dată când vine pe litoralul românesc. Cel mai mult îl deranjează mizeria pe care turiştii o lasă pe plajă.

Fratele său, Gheorghe Caplea, a spus că îşi doreşte ca în urma votului să fie o altă atitudine faţă de prostimea din ţara aceasta. Soţia acestuia, Florentina, speră să fie create locuri de muncă pentru tineri. Fetiţa celor doi, Veronica, deşi încă departe de ziua în care îşi va putea exprima opţiunea electorală, vrea ca după acest referendum familia ei să aibă mai mulţi bani.

„Indiferent de rezultat, toţi hoţii ar trebui să plece de la guvernare!"

Familia Molnar din Satu Mare a venit la urne convinsă că trebuie „să se întâmple ceva bun şi-n ţara aceasta". „Am venit la vot cu gânduri bune. Ne dorim să ne meargă bine, să trăim bine într-adevăr", a mărturisit Monica Molnar. Soţul acesteia, Marius îşi doreşte că în urma votului să se întâmple o schimbare, indiferent de rezultat. „Toţi hoţii ar trebui să plece de la guvernare", a mărturisit acesta. Cei doi au venit la mare în urmă cu cinci zile, însă s-au declarat nemulţumiţi de proastele servicii şi de preţul mare solicitat pentru acestea.

„Venim de 11 ani la Mamaia. Anul acesta suntem cazaţi la un hotel de două stele, dar este jale, preţurile sunt mari, serviciile lasă de dorit. Cu aceeaşi bani pe care îi cheltuim la Mamaia puteam merge în Italia la un hotel de 3-4 stele unde aveam super condiţii. Dar suntem nişte romantici incurabili. Alegem să ne petrecem concediile în ţară şi pentru că ne dorim să contribuim la economia ţării", a menţionat Marius Molnar.

La secţia de votare amenajată la Cleopatra votaseră până la ora 21.00 aproximativ 1.500 de persoane.

Bannere în Mamaia

Mult mai lejer era la Aqua Magic. Aici, doar din când în când câţiva turişti veneau să-şi exprime opţiunea de vot. Aici, votaseră 800 de persoane.

Pe lângă fluturaşii care au fost împărţiţi în staţiune, turiştii erau îndemnaţi la vot şi prin bannere cu îndemnuri electorale, montate în staţiune chiar lângă secţia de votare de la Cleopatra.

La centrele de votare din oraşul Constanţa era însă mult mai lejer. La secţia de votare deschisă la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân" votaseră până la ora 22.00 peste 50 % dintre cei înscrişi pe listele electorale.

Foarte puţini constănţeni arondaţi secţiei de la Şcoala „Ion Jalea" din Constanţa îşi exprimaseră opţiunea electorală la ora 21.00. Din cele 1.470 de persoane cu drept de vot, votaseră doar 634. Cei mai mulţi au venit la vot la primele ore ale dimineţii, dar şi după ora 18.00.

Ti-a placut articolul?

Comentarii