Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:05 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tulcea. Zeci de elemente de muniție, descoperite în localitatea Baia (galerie foto+video)

ro

08 May, 2018 19:46 3118 Marime text
Gruparea pirotehnică din cadrul Detașamentului de pompieri Tulcea, compusă din Plutonier adjutant Munteanu Sorin și Plutonier major Profir Lucian, au intervenit pentru cercetarea, identificarea și ridicarea unor elemente de muniție provenite din urma conflictelor armate.

Elementele de muniție au fost descoperite în localitatea Baia, cu ocazia unor lucrări. Proiectilele sunt din Al Doilea Război Mondial, de artilerie grea de calibru 120-130 milimetri.

La găsirea muniției trebuie respectate următoarele reguli:

- NU o atingeți, NU o loviți și NU o mișcați.
- NU o introduceți în foc.
- NU o duceți la fier vechi.
- NU încercați să demontați focoasele sau alte elemente componente
- Discutați cu copiii toate aceste reguli preventive și explicați-le pericolul la care s-ar putea expune dacă nu le respectă.
- Anunțați imediat organul de poliție cel mai apropiat sau sunați la numărul unic pentru urgențe 112.

UPDATE 20.20: Întrucât se înserează, cercetările grupării pirotehnice se întrerup. A fost delimitată zona în care se află proiectilele, iar pe parcursul nopții, paza va fi asigurată de un echipaj al Inspectoratului de Jandarmi Județean, potrivit ISU Tulcea.

Până la acest moment au fost identificate un număr de 225 proiectile de calibrul 75 milimetri și 2 proiectile de calibrul 125 milimetri. Cercetările vor fi reluate mâine dimineață. La fața locului se va interveni și cu un detector de metale, pentru ca membrii grupării pirotehnice să asigure asanarea terenului de întreaga muniție.

Sursă foto/video: ISU Delta Tulcea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii