Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:53 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tulcea Prefectul spera ca apele sa se retraga din Ceatalchioi intr-o luna

ro

14 Jul, 2010 21:20 1082 Marime text
Prefectul judeţului Tulcea, Vasile Gudu, doreşte ca lucrările de refacere a satului Ceatalchioi să înceapă cât mai repede şi speră ca într-o lună apele să se retragă din localitate."Încercăm să rezolvăm problemele din satul Ceatalchioi cât mai repede. Aşteptăm retragerea apelor şi cred că într-o lună vor putea începe lucrările de realizare a locuinţelor. Oamenii îşi vor putea reface casele pe vechile amplasamente, dar cu o singură condiţie - vor primi aviz de construcţie dacă îşi vor ridica fundaţiile la o cotă care să ferească locuinţele de inundaţii. Cred că şi ei s-au convins că este nevoie de o asemenea lucrare care să le ofere siguranţă în cazul creşterii cotelor Dunării", a declarat miercuri, pentru AGERPRES, prefectul Vasile Gudu.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a mai spus că miercuri, în timpul unei şedinţe cu autorităţile judeţului, s-a decis ca în Ceatalchioi să fie refăcut aliniamentul şoselei comunale pe o lungime de 1,5 kilometri şi să se realizeze un pinten din beton la cote cu 30% mai mari decât cele din acest an.
"Digul din pământ din apropiere de localitatea Sălceni, ridicat de primărie, trebuie supraînălţat şi refăcută breşa, apoi realizat un dig în formă de potcoavă. Şi la Ilgani (n.r. - localitate de pe braţul Sulina al Dunării), trebuie realizat un dig potcoavă în jurul localităţii", a menţionat prefectul Vasile Gudu.

Sursa: agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii