Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:04 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tudorel Toader, precizări cu privire la modificările aduse Codului penal şi Codului de procedură penală

ro

16 Jul, 2018 22:32 1420 Marime text
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, face, luni seară, noi precizări legate de modificările aduse Codului penal şi Codului de procedură penală, el arătând că Ministerul Justiţiei a elaborat, iar Guvernul a adoptat şi a trimis Parlamentului după proiecte de lege pentru modificarea Codurilor în acord cu deciziile CCR şi pentru transpunerea Directivelor referitoare la confiscarea extinsă, respectiv consolidarea prezumţiei de nevinovăţie, în timp ce "Comisia specială a Parlamentului a promovat alte două iniţiative parlamentare de modificare a Codului penal şi a Codului de procedură penală, prin consacrarea altor soluţii legislative, care au fost dezbătute şi adoptate", relatează Digi 24.

Mesajul postat de ministrul Tudorel Toader, mai jos:

”Precizări referitoare la demersurile legislative de modificare a Codului penal și a Codului de procedură penală !

Ministerul justiției a elaborat un proiect de lege pentru modificarea Codului penal și a Codului de procedură penală, în acord cu deciziile de admitere sau interpretative ale CCR.

În același timp, ministerul justiției a elaborat un alt proiect de lege pentru modificarea Codului penal și a Codului de procedură penală, pentru transpunerea Directivelor referitoare la confiscarea extinsă, respectiv consolidarea prezumției de nevinovăție.

În vara lui 2017, cele două proiecte de lege au fost adoptate de către Guvern și transmise legiuitorului pentru realizarea operei de legiferare.
Comisia specială a Parlamentului a promovat alte două inițiative parlamentare de modificare a Codului penal și a Codului de procedură penală, prin consacrarea altor soluții legislative, care au fost dezbătute și adoptate.”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii