Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:30 08 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tronsonul Murfatlar-Constanţa al Autostrăzii Soarelui şi centura vor fi finalizate pe o bandă în iulie

ro

19 May, 2011 20:55 1531 Marime text

Şoferii vor putea circula în iulie pe o bandă pe sens pe tronsonul Murfatlar-Constanţa al Autostrăzii Soarelui şi pe centura ocolitoare a oraşului Constanţa, a declarat, joi, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.

"Din punctul nostru de vedere este o mare realizare faţă de anul trecut. Şi ce este cel mai important este că vom scoate traficul greu din Constanţa pe centură", a spus Boagiu după o vizită la Facultatea de Construcţii din Bucureşti.

Sectorul Murfatlar-Constanţa face parte din tronsonul Medgidia-Constanţa , unde lucrează companiile Astaldi şi Max Boegl, pentru 211 milioane de euro asiguraţi de Banca Europeană pentru Investiţii şi bugetul de stat.

Autostrada Soarelui este realizată pe tronsonul Bucureşti-Cernavodă. Lucrările pentru finalizarea autostrăzii au fost împărţie în două sectoare, respectiv Cernavodă-Medgidia şi Medgidia-Constanţa.

Contractul pentru segmentul Cernavodă-Medgidia a fost atribuit companiei franceze Colas, însă Ministerul Transporturilor a reziliat contractul în luna aprilie. Principalul motivul al rezilierii contractului a fost o solicitare a companiei Colas prin care cerea suplimentarea valorii contractului cu opt milioane de euro întrucât traseul autostrăzii a fost schimbat.

Sursa:http://www.mediafax.ro

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii