Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:46 24 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comandamentul Aliat Întrunit de la Napoli Trident Joust 15, în România

ro

15 Jun, 2015 18:26 840 Marime text
 
Comandamentul Aliat Întrunit de la Napoli, responsabil în acest an de Forţa de Răspuns a NATO, va desfăşura în Poligonul Cincu, judeţul Braşov, în perioada 17-28 iunie, exerciţiul TRIDENT JOUST 15.
 
În cadrul acestui exerciţiu, pentru prima dată, structuri ale unui Comandament Aliat Întrunit se vor disloca în România şi, tot în premieră, va fi exersat transferul comenzii şi controlului Forţei de Răspuns a NATO spre o locaţie temporară. Astfel, acest comandament se va muta temporar în România pe durata exerciţiului.
 
Grupul de Sprijin Logistic Întrunit (JLSG), cu sediul la Napoli, îşi mută comandamentul în Bulgaria pentru a exersa capacitatea de sprijin a exerciţiului TRIDENT JOUST 15. Este pentru prima dată când Grupul de Sprijin Logistic Întrunit se mută în Bulgaria şi se antrenează la o scară largă, într-un mediu operaţional complex, pentru a confirma capacitatea comandamentului JLSG de a se disloca şi funcţiona ca un comandament de sprijin logistic la nivel de teatru de operaţii.
 
“Exerciţiul este proiectat să testeze capacitatea Comandamentului Aliat Întrunit de la Napoli de a conduce o operaţie de apărare colectivă a Alianţei”, a spus amiralul Mark Ferguson, comandantul Comandamentului.
 
TRIDENT JOUST este parte componentă a operaţiei ALLIED SHIELD. Exerciţiile NATO din această serie sunt de natură defensivă şi fac parte din setul de măsuri de asigurare ale Alianţei Nord-Atlantice. Activităţile se vor concentra pe creşterea interoperabilităţii, a capacităţii operaţionale şi a celei de reacţie în rândul statelor aliate şi partenere.
 
Seria ALLIED SHIELD include exerciţiul NOBLE JUMP, prima dislocare pentru antrenament a unităţilor cu nivel de reacţie ridicat din cadrul Forţei Întrunite cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat (VJTF). Ea mai include BALTOPS, un exerciţiu naval aliat ce se va desfăşura în Marea Baltică şi SABER STRIKE, un exerciţiu al forţelor terestre desfăşurat în statele baltice. În total, aproximativ 14.000 de militari vor participa la această serie de exerciţii ce au loc în luna iunie pe teritoriul Alianţei.
 
Peste 1.000 de militari din 25 de ţări NATO vor participa la exerciţiul TRIDENT JOUST 15, împreună cu cei 200 de militari români care iau parte la exerciţiul cu trageri reale, ambele contribuind la punerea în aplicare a Planului de acţiune pentru creşterea capacităţii operaţionale a Alianţei (RAP), anunţat la Summit-ul din Ţara Galilor, oferind, în acelaşi timp, garanţii de apărare colectivă tuturor Aliaţilor.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii