Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:30 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tribunalul Bucureşti admite modificarea statutului PDL

ro

24 Sep, 2011 00:09 1025 Marime text
Magistraţii Tribunalului Bucureşti au admis, vineri, cererea Partidului Democrat Liberal de modificare a statutului acestei formaţiuni politice.

Decizia se poate contesta la cinci zile de la comunicare.

Potrivit Legii partidelor politice, orice modificare a statutului şi programului unui partid se comunică Tribunalului Bucureşti în termen de 30 de zile.

PDL a întârziat să aducă la cunoştinţa Tribunalului Bucureşti modificările aduse la statut la convenţia din luna mai, astfel încât Viorel Rînghilescu, care se auto-intitulează preşedintele fondator al Partidului Democrat, a cerut în instanţă radierea PDL din registrul partidelor politice.

Abia pe 5 septembrie PDL a depus la Tribunalul Bucureşti cererea de modificare a statutului său, cerere admisă vineri de către judecători, la primul termen al procesului.

La 5 martie 2011, Consiliul Naţional de Coordonare (CNC) al PDL, a aprobat, cu unanimitate de voturi, convocarea Convenţiei Naţionale pentru zilele de 14 şi 15 mai 2011, fiind adoptate şi modificări la statutul partidului.

Astfel, membrii PDL se vor putea autosuspenda pe anumite termene din această calitate, de asemenea, în cazul arestării preventive, suspendarea se aplică de drept.

Printre cele mai importante modificări ale statului se numără şi interdicţia de a deveni membru PDL dacă doritorul a fost nomenclaturist sau i s-a stabilit, printr-o hotărâre definitivă, calitatea de colaborator al Securităţii sau că a făcut poliţie politică.

Calitatea de membru al PDL se pierde, potrivit modificărilor la statut, prin retragere, radiere sau excludere dacă a fost condamnat penal, iar decizia nu poate fi contestată la niciunul dintre organismele partidului.



Candidaturile pentru posturile de prim-vicepreşedinţi şi secretar general al partidului urmează să fie individuale şi nu pe lista conducătorului de moţiune. AGERPRES

Sursa: Agerpres.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii