Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:34 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei turişti din staţiunea Venus, la un pas de înec (video)

ro

23 Aug, 2010 00:49 2059 Marime text

venus_34084400.jpgOperaţiune dificilă de salvare pe plaja din staţiunea Venus. Deşi au fost valuri puternice şi n-ar fi avut voie să intre în apă, trei turişti s-au aventurat in larg şi au fost la un pas să se înece. Unul dintre ei a stat aproape două minute sub apă şi a ajuns la spital, în stare gravă. Turiştii au fost aduşi la mal de salvamari.

Trebuie precizat din start că victimele au o mare parte din vină pentru cele întâmplate. Practic, pe toate plajele din România, sâmbătă, salvamarii au arborat steagul roşu, care interzice accesul în apă chiar şi celor mai experimentaţi înotători. Cei trei tineri au ignorat acest sfat şi s-au îndepărtat de gemandură, moment în care şi-au dat seama că nu mai pot ajunge la mal.

Martorii povestesc că salvamarii au acţionat foarte bine, că au reuşit să-i aducă într-un timp destul de scurt pe cei trei la mal. Însă problemele au apărut în momentul în care victima care se afla în stare foarte gravă a fost depusă pe nisip. Pentru că, spun martorii, salvamarii nu mai ştiau mai departe ce trebuie să facă.

Zeci de turişti s-au strâns în jurul victimei, iar unii dintre aceştia susţin că, până la venirea ambulanţei, tânărul nu ar fi primit niciun fel de ajutor, în afară de faptul că a fost culcat pe o parte. Masca de oxigen i-a fost pusă abia după 15 minute, de echipajul ambulanţei.

Şeful Departamentului de salvamari din zona Venus nu a putut fi contactat pentru a exprima un punct de vedere.

Sursa: Realitatea.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii