Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:44 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei tone de peşte confiscate de poliţiştii de frontieră din Constanţa (video)

ro

16 May, 2014 11:43 1988 Marime text
Doi cetăţeni bulgari şi un cetăţean român au fost depistaţi miercuri seară de poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave (GN) Constanţa în timp ce transportau 1.500 de kilograme de peşte.



Ieri, cei trei cetăţeni, au fost identificaţi cu un transport de 1.169 de kilograme de peşte, pentru care au prezentat documente fiscale neconforme cu transportul efectuat.

Miercuri, lucrători ai GN Constanţa au oprit pentru control, în baza unei informaţii, o autoutilitară marca Iveco, înmatriculată în R. Bulgaria, în care se aflau doi cetăţeni bulgari, Pavel B., Ilian I. şi un român, Bogdan B. Potrivit oamenilor legii, în autoutilitară a fost descoperită cantitatea de 1.500 kilograme de peşte din specia calcan.



Tot potrivit acestora, persoanele în cauză nu au putut prezenta documente fiscale conforme cu cantitatea transportată. Poliţiştii de frontieră au ridicat întreaga cantitate de peşte în vederea continuării cercetărilor. Ieri, în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Vama Veche, cei trei cetăţeni s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cu acelaşi autovehicul. În urma controlului autoutilitarei a fost identificată cantitatea de 1.169 peşte din specia calcan, pentru care bărbaţii în cauză au prezentat alte documente fiscale, tot neconforme cu transportul efectuat. Din verificări a rezultat că ambele transporturi de peşte erau expediate de la o firmă din judeţul Constanţa pentru o societate comercială din R. Bulgaria.



Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea continuării cercetărilor autoutilitara şi mai multe documente fiscale, iar cantitatatea totală de peşte a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil. Cei trei cetăţeni, cu vârste între 40 şi 56 de ani sunt cercetaţi de către poliţiştii de fontieră constănţeni în cooperarare cu reprezentanţi ai  Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură – Direcţia Maritimă Constanţa, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii