Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:44 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei profesori din cadrul UMF Iaşi, suspendaţi din funcţiile de şefi de catedră

ro

02 Feb, 2015 20:25 1928 Marime text
Cei trei profesori de la UMF Iaşi, arestaţi preventiv, au fost suspendaţi din funcţiile de şefi de catedră, conform Mediafax. De asemenea, studenţii care au dat bani pentru a promova examenele riscă să fie exmatriculaţi.

Decizia a fost luată azi de Consiliul de Administraţie (CA) al UMF Iaşi care s-a întrunit pentru a discuta despre situaţia celor trei profesori de la universitate, arestaţi la sfârşitul săptămânii trecute. Comisia de etică de la UMF Iaşi va lua în discuţie inclusiv desfacerea contractelor de muncă în cazul celor trei.
 
Profesorii Gheorghe Păduraru, Gheorghe Dorobăţ şi Carmen Dorobăţ, şi manager al Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, reţinuţi iniţial de procurorii DNA, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, sâmbătă, de magistraţii Tribunalului Iaşi.

Profesorul Gheorghe Păduraru, cordonator al disciplinei Anatomie de la UMF Iaşi, este acuzat de luare de mită, tentativă de viol şi şantaj.

Potrivit anchetatorilor, Păduraru a încercat să întreţină relaţii sexuale cu o studentă la Facultatea de Farmacie, ameninţând-o în mai multe rânduri că nu va putea promova examenul de anatomie pe care urma să-l susţină cu el.

Soţii Gheorghe şi Carmen Dorobăţ sunt acuzaţi de luare de mită, respectiv trafic de influenţă.

Sursa foto: umfiasi.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii