Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:43 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei nave NATO în misiuni, pe Marea Neagră

ro

19 May, 2014 22:03 2468 Marime text
NATO trimite în Marea Neagră trei nave. Este vorba de două nave aparținând flotei franceze, o fregată și un vas de recunoaștere, și un crucișător american, scrie DC News.

Fregata franceză Surcouf, nava de recunoaștere Dupuy-de-Lôme, ce aparține tot flotei franceze, și crucișătorul american purtător de rachete USS Vella Gulf se vor regăsi simultan în Marea Neagră la sfârșitul lunii mai, potrivit Ria Novosti, citată de Agerpres.

Fregata Surcouf va intra în apele Mării Negre pe 28 sau 29 mai, iar crucișătorul Vella Gulf pe 23 mai, menționează agenția rusă de presă care invocă o sursă diplomatică și militară. Fregata franceză face parte din categoria celor greu detectabile de radar și are în dotare un elicopter și rachete de croazieră.

Nava Dupuy-de-Lôme, echipată pentru operațiuni de război electronic, se află în prezent în zona portului bulgar Varna. Această ambarcațiune a revenit pe 14 mai în Marea Neagră, unde a mai efectuat o misiune în luna aprilie.

De la începutul crizei ucrainene, în Marea Neagră au ajuns două distrugătoare americane, USS Truxtun și USS Donald Cook, cu scopul de a da asigurări aliaților din Europa de Est în contextul tensiunilor regionale provocate de Rusia, notează DC News.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii