Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:15 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei judecătoare de la ÎCCJ, audiate în calitate de martori în dosarul lui Cătălin Voicu

ro

05 Apr, 2011 00:08 1403 Marime text

Trei judecătoare de la ÎCCJ, care au făcut parte din completul care a soluţionat dosarul în care firma lui Costel Căşuneanu contesta pierderea unei licitaţii, au fost audiate luni, în calitate de martori, acestea declarând că nimeni nu a făcut vreo intervenţie cu privire la această cauză.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) le-a audiat luni, în calitate de martori în dosarul senatorului Cătălin Voicu, pe judecătoarele de Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal a instanţei supreme Dana Valdirez, Simona Marcu şi Magdalena Frumuşelu. Cele trei judecătoare au făcut parte din completul care a soluţionat dosarul în care firma lui Costel Căşuneanu contesta pierderea unei licitaţii.

Cele trei judecătoare au afirmat că nimeni nu a intervenit pentru o anumită soluţie în respectivul dosar, ele nefiind influenţate în luarea deciziei pronunţate.

Tot la termenul de vineri a fost audiată şi fosta grefieră şefă a Secţiei Civile a instanţei supreme, Elena Vochiţă, care a afirmat că fostul preşedinte al Secţiei, Florin Costiniu, nu i-a cerut vreodată să ia legătura cu vreun judecător de la Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal şi nici nu l-a auzit vorbind vreodată pe acesta despre vreun dosar aflat pe rolul acestei secţii.

Intanţa supremă i-a audiat luni şi pe avocaţii Cezar Bivolaru şi Horia Bora. Bivolaru a povestit că a fost rugat de Costel Căşuneanu să îl ajute în litigiul aflat pe rolul ÎCCJ, să colaboreze cu avocatul Bora. De asemenea, Bivolaru a precizat că este posibil ca senatorul Cătălin Voicu să îl fi rugat să se intereze de termenele din respectivul dosar. La rândul său, Bora a povestit că omul de afaceri Costel Căşuneanu a fost foarte dezamăgit când a aflat că a pierdut procedul la ÎCCJ şi chiar ar fi afirmat că judecătoarele ar fi fost corupte.

Judecătorii ÎCCJ i-au audiat, în calitate de martori, şi pe patronul restaurantului Select, unde se întâlneau Voicu, Căşuneanu şi Locic, Liviu Capotă, precum şi pe fostul general SIE, Adrian Isac. Cei doi au fost de faţă la discuţia dintre Marius Locic şi Cătălin Voicu, legată de organizarea unei întrevederi între Locic, pe numele căruia exista o plângere la poliţie, şi şeful Poliţiei Capitalei.

Procurorii DNA i-au trimis în judecată, în 21 mai 2010, pe senatorul Cătălin Voicu, judecătorul Florin Costiniu şi oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic, pentru fapte de corupţie.

Sursa: Realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii