Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:54 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Traviata" in sala Teatrului "Oleg Danovski"

ro

13 Jan, 2009 20:30 805 Marime text

Publicul iubitor de operă, de la malul mării va putea urmări duminică, 18 ianuarie, începând cu ora 19.00, în sala Teatrului Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovski", "Traviata", pe muzica lui G. Verdi.

Dirijaţi de maestrul Răsvan Cernat, în regia artistică a lui Anghel I. Arbore, cea tehnică a lui Andrei Ungureanu şi Paul Lăcătuşu, scenografia lui Cătălin I. Arbore şi coregrafia lui Fănică Lupu, vor evolua în distribuţie: Irina Ionescu, Doru Iftene, Iordache Basalic, Gabriela Dobre, Ciprian Done, Cătălin Ţoropoc, Laurenţiu Severin, Constantin Acsinte, Carmen Clenciu şi Marius Eftimie.

Opera "Triviata" a fost prezentată în premieră, pe scena Teatrului "La Fenice" din Veneţia, pe data de 6 martie a anului 1853 şi înfăţişează iubirea dintre o curtezană şi un tânăr cu o înaltă poziţie socială. Violetta şi Alfredo se cunosc la un bal, iar relaţia de dragoste dintre ei s-a înfiripat imediat. Cu toate acestea, iubirea lor trebuie să treacă obstacole care par de neînvins, cum ar fi: boala Violetei, prejudecăţile tatălui lui Alfredo şi gelozia tînărului îndrăgostit. Chiar dacă, în final, Alfredo îşi recunoaşte dragostea în faţa Violettei, povestea lor se termină trist, pentru că moartea o răpeşte pe curtezană pentru totdeauna.

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii