Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:35 19 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Traian Băsescu la B1 TV „Rusia nu se va opri (...) Acest tandem Crimeea-Gurile Dunării îi fac stăpânii Mării Negre”

ro

06 Apr, 2015 20:13 813 Marime text
Fostul președinte Traian Băsescu este invitata în această seară la emisiunea „X-press”, difuzată de B1 TV: Fostul şef al statului vorbeşte despre situația critică în care se află regiunea de lângă România, explicând că Rusia nu se va opri până nu va cuceri sudul Ucrainei.

„Toate statele și-au mărit capacitatea de apărare. Norvegia, Suedia, au luat măsuri de creștere a bugetelor apărării. Cred că și în România, sute, mii de militari, echipament greu de luptă se dislocă din Vestul Europei în România și în țările baltice, sunt costuri. Dacă aș fi fost premier, președinte, aș fi spus creștem bugetul apărării cu 200, 300 de milioane de euro. Cred că ar fi fost un răspuns politic corect în care România s-ar fi arătat îngrijorată de situația din regiune.

Rusia nu se va opri până când nu controlează tot sudul Ucrainei până la gurile Dunării. Acest tandem Crimeea-Gurile Dunării îi fac stăpânii Mării Negre. (..) De câte ori am fost vecini cu ruşii ne-a mers prost”, a explicat Băsescu.

Totodată, cu privire la vizita pe care Băsescu a avut-o în Republica Moldova, fostul președinte a infirmat zvonurile potrivit cărora și-ar obține cetățenia moldovenească pentru a redeveni președinte al țării.

„Speculații de oameni cu un nivel redus de responsabilitate. Cum să te gândești că un fost președinte al României se face președinte al Moldovei și apoi reunește patriile? Cele două țări se vor uni de voie, de nevoie”, a afirmat Băsescu.

Fostul șef al statului a explicat că Vladimir Putin este un om inteligent, dar inflexibil.

„Am avut două întâlniri oficiale. Una la Moscova și una la București. Și am avut discuții între patru ochi, alte trei, sau patru, la summit-ul la care participa și  România și Rusia. Nu cred că am avut discuții mai scurte de 30-45 de minute.E un om inteligent și extrem de inflexibil pe ce crede despre Federația Rusia și obiectivele ei. E extrem de inflexibil”, a explicat Băsescu.

Ti-a placut articolul?

Comentarii