Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:02 20 05 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Traian Băsescu îi va face plângere lui Bogdan Licu pentru abuz în serviciu

ro

26 Apr, 2016 23:30 1476 Marime text
 
Traian Băsescu a transmis astăzi că îi va face plângere procurorului general interimar Bogdan Licu pentru abuz în serviciu. Fostul președinte a declarat că Licu ar face „un joc politic murder” pentru a rămâne în continuare în funcția de prim adjunct al noului procuror general.
 

„Domnul Licu, prim adjunct al procurorului general, asta e funcția pe care a deținut-o și pe care l-am numit, după ce s-a procopsit cu un plagiat făcut la școala lui Oprea, ce și-a zis, că vrea să rămână în continuare prim adjunct al procurorului general, să se arate destoinic față de noul procuror general care va veni. (...) Un om face un joc politic murdar pe sesizările oamenilor lui Voiculescu. (...) Totul are o limită, iar ce fac acești procurori cu un fost președinte nu-l afectează atât pe fostul președinte, dar imaginea țării este jalnică și nu cred că abuzul în serviciu nu li se aplică și lor. Nu au la discreție destine de oameni doar pentru că sunt procurori”, a declarat Traian Băsescu, la TVR 1.

 
Atunci cand a fost întrebat dacă va face ceva în acest sens, fostul șef al statului a spus că în mod categoric va reacționa.
 

„Și ei pot fi acuzați de corupție. Spre exemplu, Licu acum urmărește un post, să fie reinvestit în conducerea Parchetului General. Categoric îi voi face (plângere — n.r.) pentru că procurorul de caz nu lucrează de capul lui. Când e vorba de fostul președinte al României are aprobarea șefilor instituției”, a continuat fostul președinte al României.

 
Unul din motivele pentru care mai este supărat Băsescu, este acela că din cauza calității de suspect îi sunt luate anumite drepturi.
 

„Au redeschis toate aceste dosare încă din prima parte a anului 2015, dosare cu reclamații numai de la oamenii lui Voiculescu. Care este explicația de nu m-a chemat nimeni până acum? Poate n-a fost nevoie să mă cheme. Foarte bine, dar, fraților, închideți dosarele, pentru că mie îmi luați niște drepturi. Eu, spre exemplu, acum, ca suspect nu am dreptul să port armă, iar eu am în mod legitim drept de port armă. Pentru ce mi-l ia un procuror că-și face el jocul pentru scaunul lui?”, a mai completat Băsescu.

 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii