Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:10 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Traian Băsescu atac la Victor Ponta Nu a existat nicio legătură între achiziţia de terenuri făcută de Ioana Băsescu şi procurorul Papici

ro

13 Nov, 2013 19:45 1396 Marime text
Preşedintele României a susţiut declaraţii de presă la Palatul Cotroceni în care a răspuns acuzaţiilor legate de modul în care fiica sa, Ioana, a cumpărat teren agricol în judeţul Călăraşi şi de posibila implicare a procurorului Lucian Papici în această chestiune.
Traian Băsescu a afirmat că anunţul făcut de Victor Ponta legat de înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă în ceea ce priveşte achiziţia terenului agricol arată faptul că prim-ministrul încearcă să ascundă dificultăţile Guvernului şi protestele din stradă printr-o nouă minciună. "El e doctor plagiator şi rămâne un mare mincinos, înţelege să conducă Guvernul prin minciună. Când are în stradă studenţi, profesori, probleme cu bugetul şi la o zi după ce proiectul Roşia Montană a fost respins, el încearcă să acopere prin minciună realităţile vieţii de zi cu zi", a declarat Băsescu.
Preşedintele a precizat că procurorii DNA nu a anchetează modul în care Ioana Băsescu a cumpărat terenul, ci o cu totul altă chestiune decât achiziţia făcută de fiica preşedintelui. În plus, preşedintele a negat că procurorul Lucian Papici s-a ocupat personal de acest caz. "Am aflat că procurorul Papici a derulat o anchetă, dar nu el personal, pentru că el era procuror şef, după o reclamaţie din 2012. Nu a existat nicio legătură între achiziţia de terenuri a Ioanei Băsescu şi ancheta procurorului Papici (...) Nu are nici o legătură activitatea DNA din Călăraşi cu achiziţia de terenuri. Plagiatorul nu se opreşte la minciună, deşi ştia că este o anchetă în derulare şi chiar plagiatorul, ca prim-ministru, a primit o petiţie de la reclamant", a spus şeful statului.
Acesta a precizat că nu l-a cunoscut personal pe procurorul Papici. "Nu l-am cunoscut niciodată pe procurorul Papici. Doar azi l-am sunat şi i-am cerut scuze că din jocurile politice ale unui plagiator mincinos este implicat într-un scandal", a spus preşedintele. El a spus că toate aspectele tranzacţiei au fost legale. "În achiziţia terenului, fiica mea nu a utilizat nici un leu cash. Plata s-a făcut prin bancă. Totul este transparent şi conform legii (...) Orice verificare a instituţiilor financiare poate arăta că a avut bani în cont şi i-a obţinut pe căi legale", a afirmat Băsescu, acesta arătând că pe lângă suma de 280.000 de euro, banii necesari tranzacţiei au fost obţinuţi prin credit bancar.
Cu această ocazie, preşedintele a replicat afirmaţiei lui Ponta potrivit căruia un ziarist sau o altă persoană nu ar fi putut obţine un asemenea credit. "Îl mai văd pe Ponta că spune ca mine: 'Dv. nu aţi fi putut lua un asemenea credit.' Asta ar trebui să-i dea de gândit. Dacă un notar de-abia a reuşit să ia credit, cum le va spune românilor Ponta românilor 'Cumpăraţi terenuri agricole' când de la 1 ianuarie 2014 străinii vor putea să cumpere terenuri în România şi să aibă finanţare mult mai uşor din ţările de origine? În locul lui Ponta m-aş fi gândit cum să-i ajut pe români să cumpere terenuri agricole", a replicat preşedintele ţării.



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii