Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:10 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Tragedie. Un copil de nouă luni a murit la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. Micuțul era din Tulcea

ro

14 Jun, 2018 09:54 7225 Marime text
Un copil de nouă luni din Tulcea a murit la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța după ce ar fi luat rujeolă. 

Informația, făcută public pe un grup de mămici pe Facebook a fost confirmată de Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. 

Reprezentanții DSP Constanța au precizat că pacientul, în vârstă de 9 luni este din Tulcea şi ar fi venit la Spitalul Judeţean Constanţa luna trecută cu probleme respiratorii. Acesta a fost internat în perioada 15-21 mai, perioadă în care a contractat rujeola.

În urma analizelor de laborator a fost confirmată boala pe 30 mai în urma analizelor de laborator.

Pe fondul unei imunități scăzute, pacientul a suferit complicaţii. 

Pe respectivul grup s-a făcut un apel pentru a fi ajutată familia distrusă de tragedie. 

Fiind din Tulcea, părinții au nevoie de ajutor financiar pentru a




putea duce micuțul acasă. 

”Alex a pierdut lupta....
Drum lin cu îngerii către îngeri....suflet mic , pur și nevinovat....
Astăzi i se face autopsia , iar mâine trebuie sa ajungă acasă la Tulcea....
Sicriul , crucea si mașină mortuară costa 1150 Ron....avem nevoie de susținere...cine este din Constanta puteți lua legătura cu Ana Maria pentru donații....” - este mesajul transmis pe grupul de mămici. 

UPDATE: Oficial de la Spitalul Județean Constanța 

Potrivit reprezentanților Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, în perioada 15-21 mai a.c,  în secția de Pediatrie din cadrul SCJU a fost internat un minor din Tulcea, pentru o afecțiune respiratorie. În aceeași zi a fost internat, în același salon, un sugar tot cu patologie respiratorie dar la care, pe 17 mai, a debutat o erupție sugestivă de rujeolă. În urma acesteia pacientul a fost transferat la Spitalul de Boli Infecțioase unde, ulterior, a fost confirmat diagnosticul de rujeolă.

Pe 29 mai a.c, minorul din Tulcea a fost internat din nou în secția Pediatrie din cadrul SCJU Constanța,  trimis fiind de la Spitalul de Boli Infecțioase. În urma examenului clinic și al radiografiei, medicii din cadrul SCJU au stabilit diagnosticul de  insuficiență respiratorie  severă,  bronhopneumonie și rujeolă în evoluție. Pacientul a fost intubat, ventilat, monitorizat și tratat medicamentos însă, din nefericire și în ciuda eforturilor depuse de către medici, a decedat pe 13.06.
 

”Facem mențiunea că pacienții cu rujeolă în formă gravă (și cu alte boli asociate) sunt direcționați către SCJU Constanța deoarece, la nivelul regiunii Dobrogea, Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța este singurul care asigură terapia intensivă complexă. Conform procedurilor, pacienții cu boli infecțioase sunt izolați respectându-se toate normele legale în vigoare” - au mai transmis reprezentanții Spitalului Județean Constanța. .

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii